Mai Manniche trodser kongehuset igen

Mai Manniche til præmiere på Askepot The musical

Smykke designer Mai Manniche, som i februar kom i en shitstorm, efter at hun på hendes Instagram brugte fotos af kongefamilien, er atter havnet i mediernes søgelys.

I februar havde Mai Manniche benyttet fotos af kongefamilien på hendes Instagram. Men kort efter udkom en story med teksten:

‘H.M. Dronning Mary. Gennem mere end 15 år har vores smukke, intelligente Dronning båret mine smykker. Siden tronskiftet er jeg med stolthed begyndt at vise billederne. Det viser sig, at det må jeg ikke og derfor har jeg nu fjernet alle billederne’. 

Men der er altså regler for brug af sådanne fotos:

Anvendelse af portrætbilleder af offentlige eller private personer må ikke finde sted uden forudgående tilladelse af de afbildede personer’. 

Mai Manniche trodsede alligevel kongehusets sidste henvendelse til hende, ved at poste et billede af Prinsesse Isabella med teksten: ‘Spottet i weekenden’.

Derudover skrev Mai Manniche ifølge Se og hør:

‘Smukt smykket med mine QUEENøreringe – perfekte til et cool hverdagslook’

En sidste story som Mai Manniche lavede viste et billede af dronning Mary hvor hun skulle have båret identiske øreringe, hvor Mai Manniches til fotoet havde tilføjet teksten ‘Men også flotte til fest og perfekt til enhver alder og kvinde – med god stil’.

Ken der er altså regler for brug af fotos, og især fotos af de kongelige:

Læs om reglerne for brug af Kongehusets fotos her: Beskyttelse af kongelige kendetegn

Om det får nogle konsekvenser for Mai Manniche, at hun to gange bryder reglerne for brug af de kongelige til markedsføring, vides ikke.