Lille pige i lyserød flyverdragt kørt ihjel

En 30-årig mand fremstilles tirsdag i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for i påvirket tilstand at have kørt en treårige pige ihjel. Presse-fotos.dk har fået aktindsigt i anklageskriftet

Da en treårige pige iført sin lyserøde flyverdragt den 5. december 2023 omkring klokken 17.10 kom gående sammen med sin far på Holmbladsgade i København, gik det helt galt.

I T-krydset mellem Holmbladsgade og Hessensgade blev den lille pige påkørt af en varevogn og under en time senere erklæret for død.

Tirsdag formiddag starter den forfærdelige sag ved Københavns Byret, hvor en 30-årig mand fra Amager sidder tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, for at køre påvirket og for at agere som flugtbilist ved at efterlade den treårige pige i hjælpeløs tilstand.

Det viser det anklageskrift, som Presse-fotos.dk har fået aktindsigt i.

Ifølge anklageskriftet agerede den 30-årige mand farligt, fordi han blandt andet kørte for hurtigt og udførte sit højresving på en måde, der udsatte gående for stor risiko.

En blodprøve taget en time efter trafikdrabet påviste samtidig en mindsteværdi på 0,0011 milligram per kilogram blod af det bevidsthedspåvirkende stof THC hos manden.

Selv nægter den 30-årige mand tirsdag formiddag i Københavns Byret anklagerne om uagtsomt manddrab og flugtbilisme, men han erkender, at han har ført sin varebil i påvirket tilstand.

Hverken anklagemyndigheden, den 30-årige eller hans forsvarer bestrider, at han førte bilen, da pigen blev påkørt, men der skal tages stilling til, om han førte køretøjet uagtsomt og uden den nødvendige sikkerhed.

“Jeg kørte langs cykelstien i lav hastighed,” lyder det fra den 30-årige tiltalte under sit forsvar tirsdag formiddag i Københavns Byret. Han mener selv, at han orienterede sig, mens han kørte på Holmbladsgade.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Alle billederne i artiklen er fra minutterne efter det tragiske tragiske trafikdrab

Under grundlovsforhøret den 6. december fortalte den 30-årige mand, at han ikke forsøgte at stikke af fra ulykken, men at han slet ikke havde bemærket, at han havde påkørt pigen. Det var først, da en cyklist indhentede ham på Hessensgade, at han blev klar over, hvad der var sket.

Under grundlovsforhøret kom det også til offentlighedens kendskab, at pigens far i en panisk handling havde samlet sin døende pige op fra vejen og gestikulerede mod varebilen. Faren var ifølge vidner kun omkring en armslængde fra varebilen og tæt på sin datter, da påkørslen skete.

Den 30-årige mand blev anholdt samme dag som ulykken og blev dagen efter varetægtsfængslet i Vestre Fængsel, hvor han har siddet indsat lige siden.

Retten har afsat flere dage til at afgøre den tragiske sag, der kommer til at løbe over de næste uger ved Københavns Byret.

Da sagen bliver ført som en nævningesag, betyder det, at anklagemyndigheden sigter efter at få den 30-årige mand idømt en straf på mindst fire års fængsel.

Da der er nedlagt navneforbud i sagen, forhindrer det Presse-fotos.dk at komme nærmere ind på den 30-årige tiltaltes identitet.

I en anden grusom sag har Presse-fotos.dk fået aktindsigt i et anklageskrift rettet mod en 25-årige mand, som er tiltalt for at have begået forfærdelige forbrydelser mod en kvinde. Ifølge anklagen voldtog og kvalte han blandt andet kvinden, mens hun grædende kæmpede imod.