Lastbilchauffør snød igen og igen: Nu er straffen faldet

En lastbilchauffør snød med køre-hviletidsbestemmelserne 43 gange. Desuden kørte han i frakendelsestiden 20 gange, og det koster ham alt i alt en bøde på 237.000 kroner.

Desuden har Retten i Odense bestemt, at chaufføren er frakendt retten til at køre i tunge køretøjer i et år.

Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi, standsede første gang den nu 54-årige mand 23. april 2021 på Langeland.

Det stod hurtigt klart, at der var mange overtrædelser af køre- og hviletiderne, som han havde forsøgt at skjule ved at tage sit førerkort ud af lastbilens takograf.

Takografen registrerer blandt andet køre-hviletiden, Efter at have taget førerkortet ud af takografen fortsatte chaufføren arbejdsdagen, og det er ikke tilladt.

LÆS OGSÅ: 18-årig kvinde død i trafikulykke: Politiet vil have 23-årig mand i fængsel

Den 28. maj 2021 standsede medarbejdere fra Tungvognscenter Syd igen chaufføren – denne gang i Tørring. Endnu engang viste det sig, at der var massive overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne, og det var igen forsøgt skjult ved, at chaufføren havde taget sit førerkort ud af takografen.

Chaufføren blev standset af Tungvognscenter Syd en tredje gang den 21. februar 2022 ved Fredericia, hvor der var kommet styr på køre- og hviletiden – til gengæld havde chaufføren mistet sin førerret og måtte slet ikke køre.

Den 54-årige chauffør erkendte sig skyldig i enkelte forhold – men uskyldig i flere andre.

Han tog forbehold for, om han vil anke sagen til Østre Landsret.