19. nov. 2021 - 16:01

Lastbil faldt i vandet fra færge – nu er undersøgelserne færdigeDet vakte en del opsigt, da en lastbil faldt af en færge og endte på bunden af Limfjorden for et par uger siden.

Flere undrede sig, over hvordan uheldet kunne ske, men netop det spørgsmål har Den Maritime Havarikommission undersøgt siden episoden, og nu er konklusionen klar, skriver B.T.

Kommissionen har besluttet, at de ikke går videre med uheldet, og sagen betragtes derfor som lukket.

»Først og fremmest er det vigtigt at påpege, at vi ofte beskæftiger os med hundredvis af ulykker. Alle får foretaget indledende undersøgelser, hvorefter det så skal vurderes, om der skal laves fulde undersøgelser.«

»I denne konkrete sag var der ingen fare for miljøet, ingen personer i fare – og der skete ikke noget fatalt. Lastbilen var ikke bremset korrekt og begyndte at rulle,« siger Øssur Jarleivson Hilduberg til B.T om konklusionen.

Uheldet skete tirsdag den 26 oktober tidligt om morgenen på færgen mellem Hvalpsund og Sundsøre i Limfjorden. Lastbilen blev tabt i fjorden 150 meter fra land.

På daværende tidspunkt fortalte færgemanden til Presse-fotos.dk, hvordan han drak kaffe med lastbilchaufføren på kontoret, da de pludseligt kunne se lastbilen glide i vandet.

“Vi sidder og får os en kop kaffe på kontoret, og da vi så tager farten af skibet, fordi vi er ved at være i havn, så kan vi se, at lastbilen begynder at trille. Han springer op og løber lynhurtigt ud for at prøve at redde den,” fortalte færgemanden Flemming Thomasen dengang.

Blandt andet forsøgte lastbilchaufføren at redde lastbilen, mens den var på vej i vandet. Du kan læse mere om redningsaktionen her.

I 20 timer efter ulykken arbejdede beredskabet med at få hevet lastbilen op fra bunden af Limfjorden.