26. okt. 2021 - 12:10

Chauffør drak morgenkaffe, da han så sin lastbil falde i vandet: Havde glemt at trække håndbremsenEn lastbil er tirsdag morgen røget i vandet fra Hvalpsundfærgen og flyder lige nu rundt i Limfjorden.

Ifølge overfartsleder på Hvalpsundfærgen, Flemming Thomasen skete uheldet, fordi chaufføren havde glemt at trække håndbremsen.

Nordjyllands Beredskab bekræfter årsagen til ulykken.

Uheldet skete omkring klokken 06:30 tirsdag morgen.

Flemming Thomasen fortæller til Presse-fotos.dk, at uheldet skete, mens han og lastbilchaufføren sad og drak kaffe på færgens kontor.

“Vi sidder og får os en kop kaffe på kontoret, og da vi så tager farten af skibet, fordi vi er ved at være i havn, så kan vi se, at lastbilen begynder at trille. Han springer op og løber lynhurtigt ud for at prøve at redde den.”

“Han kommer op og har fat i døren på lastbilen, men samtidig synker rampen under ham, så han kan godt se, at det kan ikke lade sig gøre, så han opgiver.”

Flemming Thomasen fortæller, at chaufføren har det “udmærket” under omstændighederne.

Der skete ingen person skade i forbindelse med ulykken.

Indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Palle Olesen fortæller, at der kort efter ulykken blev lagt flydespærrer ud for at stoppe olien i at slippe ud i Limfjorden.

Indsatsleder Palle Olesen fortæller, at han lige nu afventer, at der ankommer en kran i eftermiddag, som skal hive lastbilen op af vandet.

På grund af uheldet er alt færgetrafik på strækningen indstillet tirsdag.

På Facebook skriver Hvalpsundfærgen:

“Vi må desværre indstille sejladsen i dag – der har været et uheld med en lastbil. Vi forventer ikke at komme til at sejle mere i dag.”

Man forventer at genoptage overfarten i morgen med en ny færge. Den ødelagte færge skal på værft i Thyborøn.

Lastbilen røg i vandet omkring 150 meter fra kysten i retningen mod Hvalpsund.

Alarmeringen tikkede ind kort efter klokken 06.30 tirsdag morgen.

Hvalpsundfærgen sejler i færgeoverfarten mellem Hvalpsund og Sundsøre i Limfjorden.