Kvinde tæsket under voldtægt på offentligt sted

I første omgang lød det fra politiet, at en 53-årig kvinde var blevet overfaldet og forsøgt voldtaget af en mand i Bontanisk Have, men nu efterforskes hændelsen som en fuldbyrdet voldtægt. Politiet søger specifikke vidner i sagen

En 53-årig kvinde blev udsat for et sandt mareridt, da hun lørdag morgen ved 5-tiden kom gående ved Poppelpladsen i Botanisk Have i det centrale Aarhus.

Her var en mand pludselig kommet cyklende på en mørk cykel og overfaldt den 53-årig kvinde på voldsom vis, mens han voldtog hende.

Det oplyser Østjyllands Politi nu i en pressemeddelelse.

Det brutale overfald skete sammen med voldtægten omkring lørdag klokken 05.00, men den 53-årig kvinde fik først anmeldt episoden til politiet klokken 08.00.

I mellemtiden forsøgte kvinden at tage kontakt til flere andre personer i Botanisk Have, og det er dem, som politiet nu søger.

Ifølge Østjyllands Politi rettede den 53-årige kvinde nemlig efter voldtægten først henvendelse til en midaldrende mand.

Også en yngre kvinde var efterfølgende i kortvarig kontakt med det kvindelige offer.

Pigen er ifølge kvindens oplysninger til politiet enten kommet cyklende eller trækkende med sin cykel i nærheden af gerningsstedet fra klokken 05.00 til klokken 06.00.

“Den 53-årige kvinde havde formentligt tydelige skader fra overfaldet, da hun rettede henvendelse til først den midaldrende mand og efterfølgende den yngre kvinde,” oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten, mens politiinspektør Anders Uhrskov tilføjer:

”Vi håber meget, at de to personer vil rette henvendelse til politiet på telefonnummer 114, da deres oplysninger og informationer om episoden kan være brugbare for vores efterforskning af sagen.”

Ud over kvinden og pigen, som politiet søger, var der også en gruppe yngre mænd, som befandt sig i området omkring Botanisk Have ved 5-tiden.

Ifølge Østjyllands Politis oplysninger var mændene berusede og højtråbende, og de har muligvis ikke registreret voldtægten, men deres oplysninger og vidneberretninger kan være brugbare for politiet.

Gruppen af yngre mænd opfordres også til at kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Den formodede gerningsmand beskrives som værende 35-40 år, lyshåret og med kort skæg. Han beskrives som slank, men muskuløs af bygning og skandinavisk af udseende. Han var forud for episoden kommet kørende på en mørk cykel med tynde dæk, formentligt en slags racercykel.

Han var iført en sort hættetrøje med skrift og var formentligt beruset, da han ifølge anmeldelsen lugtede af alkohol. Hans hættetrøje var snøret tæt sammen omkring ansigtet. Manden talte engelsk med dansk accent til kvinden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

I dette område søger politiet videoovervågning

”Vi har i løbet af weekenden foretaget en bred efterforskning af sagen, og vi har allerede modtaget flere brugbare henvendelser, som vi arbejder videre med,” siger fg. politiinspektør Anders Uhrskov.

Han tilføjer:

”Vi hører stadig gerne fra borgere i området med videoovervågning foran bopælen eller på bilen, som i perioden fra lørdag morgen kl. 04.30 og frem til kl. 09.00 har været tændt og optaget video, da det kan vise sig at være relevant for politiet,” siger han.

Der er tale om videoovervågning inden for området: Viborgvej, Vesterbrogade, Vesterbro Torv, Nørre Allé, Grønnegade, Landelandsgade, Paludan-Müllers Vej og Vestre Ringgade.

Dyrehaven er som regel kendt for et dejligt vildt liv, hvor man kan nyde frisk luft og en hyggelig dag i haven. Men tirsdag kan det være en noget anderledes oplevelse for mange danskere, som kommer til at høre et enormt brag.

Illustrationsfoto