Kronprins Christian er blevet student

Kronprins Christian har afsluttet sin studentereksamen fra Ordrup Gymnasium.

Det skriver Ekstra Bladet.

Og det er en glad kronprins, der møder pressen kort efter at have fået huen på.

– Jeg er meget glad, og det er en fornøjelse at blive student. Jeg er glad og tilfreds, siger han.

Det er ikke offentligt kendt, hvad kronprinsen skal efter sin studentereksamen. Han har selv sagt i DR-programmet “En kongelig rejse”, at han glæder sig til at blive værnepligtig.

Kronprinsen nøjes mandag med at sige, at studentertiden skal nydes og fejres den kommende tid. Desuden løfter kronprinsen sløret for, en del af sine fremtidsplaner.

– Jeg kommer nok ud og se verden og prøve mig selv af på nye måder og forberede mig på forskellige ting, siger han til den fremmødte presse.

Ifølge Ekstra Bladet dimitterer kronprinsen fredag.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Arkivfoto: studentervogn

Kronprinsen indledte sin gymnasieuddannelse på Herlufsholm, men flyttede til Ordrup Gymnasium i 2.g. Det skete, efter at en dokumentar på TV 2 afslørede en kultur med vold og mobning på kostskolen.

Kong Frederik blev student fra Øregaard Gymnasium i 1986. Her scorede han sig ifølge Ekstra Bladet et nital på den gamle skala i dansk, som var hans sidste eksamen.

Prins Joachim blev student samme dag som sin storebror. Han fik karakteren 11 i sin afsluttende eksamen i dansk, skriver Ekstra Bladet.

Kronprins Christian fyldte 18 år i oktober 2023. Her blev han udnævnt til rigsforstander.

Som rigsforstander kan kronprinsen varetage kongens forpligtelser som statsoverhoved, hvis kongen er forhindret som eksempelvis ved ophold i udlandet.

Både kong Frederik og prins Joachim har haft en karriere inden for militæret.

EM i fodbold er skudt i gang. Der er linet op med storskærmsvisning på tværs af København, når Danmark spiller sidste kamp i gruppespillet mod Serbien.