14. mar. 2022 - 15:20

København: Hærværk mod russisk-ortodoks kirkeEfter Den Lille Havfrue søndag blev udsat for anti-russisk hærværk, så er også den russisk-ortodokse kirke i Bredgade i København blevet udsat for et lignende hærværk.

Det bekræfter Københavns Politi til Presse-fotos.dk.

Der er ligesom på stenen ved Den Lille Havfrue blevet påmalet z-symboler og hagekors, samt et lig med-tegn mellem hagekorset og z-tegnene, på ydersiden af kirken.

Politiet oplyser, at man har modtaget anmeldelser om begge tilfælde af graffiti søndag.

– Vi modtog søndag en anmeldelse om graffiti på den russisk-ortodokse kirke i Bredgade. Der er tale om graffiti, som ligner de symboler, der også er blevet malet på stenen ved Den Lille Havfrue, som ligeledes blev anmeldt søndag.

– Begge sager bliver efterforsket som hærværk, og vi undersøger i den forbindelse, om der ud over symbolerne er sammenhæng mellem dem, udtaler Københavns Politi til Presse-fotos.dk.

Z-tegnet benyttes af de russiske soldater og ses på både kampvogne og andet militært udstyr, som har invaderet Ukraine. Tilhængere af Ruslands invasion har blandt andet benyttet tegnet til at udtrykke deres støtte den russiske invasion af Ukraine.