12. nov. 2022 - 8:53

København afspærres i dag: Kongefamilien mødes for første gang siden kaosDele af København vil i dag lørdag blive spærret, da dronning Magrethe kører karet gennem hovedstaden for at fejre sit 50-års regentjubilæum. Det er første gang, at den kongelige familie mødes ved en offentlig begivenhed efter balladen, hvor prins Joachims børn fik tik frataget titlerne

Hele Danmark fejrer i dag dronningens 50-års regentjubilæum. Det sker blandt andet, når Hendes Majestæt kører i karet fra Amalienborg til Københavns Rådhus, hvor hun vil ankomme klokken 13.00.

Karetkørslen betyder, at flere veje vil blive spærret i Indre By i en periode. (Du kan nederst i artiklen se præcist, hvilke gader der bliver spærret)

Dronningen havde oprindeligt 50-års regentjubilæum den 14. januar i år, men festen er blevet udskudt to gange. Første gang blev den udskudt på grund af corona – anden gang var det dronning Elizabeths død, der var årsagen.

”Der har været flere forskellige datoer i spil, og derfor vil jeg gerne én gang for alle flage, at det altså er nu på lørdag (i dag red.), man skal komme til København og sige tillykke til hele Danmarks dronning,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i en pressemeddelelse.

”Jeg håber, vi kan fylde pladsen med flag, så vi sammen kan hylde dronningen og sige stort tillykke med jubilæet fra hele København og Danmark.”

SE OGSÅ: FLERE BILER INVOLVERET I FÆRDSELSUHELD: KRYDS SPÆRRET I KØBENHAVN

Den kongelige familie mødes også i dag for første gang ved en offentlig begivenhed siden miseren den 28. september, hvor dronning Magrethe offentliggjorde, at Nikolai, Felix, Henrik og Athena fra nytår ikke længere skal tituleres prinser og prinsesser men i stedet grever og komtesse.

Prins Joachim og særligt Nikolai lagde i den forbindelse ikke offentligt skjul på, at forholdet til deres mor og farmor var blevet kompliceret.  

  • København: Amaliegade mellem Esplanaden og Amalienborg Slotsplads spærret i begge retninger til og med i dag klokken 16.00
  • København: Rådhuspladsen mellem Regnbuepladsen og H. C. Andersens Boulevard spærret til og med i dag klokken 16.00
  • København: Amaliegade mellem Sankt Annæ Plads og Amalienborg Slotsplads i begge retninger til og med i dag klokken 16.00
  • København: Toldbodgade mellem Amaliegade og Sankt Annæ Plads i begge retninger spærret til og med i dag klokken 16.00. Det er dog muligt at køre til/fra hotellet.
    Kilde: Vejdirektoratet

De første gader spærres fra klokken 11.00 – ikke alle gader er spærret helt til klokken 16.00

Foto: Vejdirektoratet