Knivstik ved Parken: Overraskende nyt i sagen

En dommer i Københavns Byret har søndag valgt at løslade en mand, der er sigtet for drabsforsøg, oplyser hans advokat, Erbil Kaya, til Ritzau.

Manden er en kendt offentlig figur, men er beskyttet af et navneforbud.

Navneforbuddet blev nedlagt ved et retsmøde i Københavns Byret, og søndag blev begrundelsen for navneforbuddet udvidet til også at omfatte hensynet til mandens sikkerhed.

Det var efter et flere timer langt retsmøde, at den sigtede mand blev løsladt.

Indtil lørdag aften havde han været indlagt på Rigshospitalet til behandling for de skader, han fik under knivslagsmålet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sammenstødet skete fredag den 29. marts omkring klokken 23 ved netcaféen G4me Time i Parken i København.

Selv er den offentlige figur sigtet for at have stukket sin modpart en enkelt gang i brystet.

Modparten er allerede varetægtsfængslet i sagen. Stod det til specialanklager Anders Larsson, skulle den offentlig kendte figur altså også fængsles.

Søndagens retsmøde blev holdt for lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning. Derfor kan advokat Erbil Kaya ikke referere i detaljer om sin klients forklaring om, hvad der skete.

– Men det er vigtigt for min klient, at retten ikke har vurderet, at der var en begrundet mistanke om, at han er skyldig i drabsforsøg, siger Erbil Kaya.

Begrebet “begrundet mistanke” stammer fra retsplejelovens bestemmelser om varetægtsfængsling og dækker over, at der ud fra sagens oplysninger skal være tilstrækkeligt, som peger i retning af en sigtets skyld, før der kan ske fængsling.

Hvor meget der skal til, er op til dommeren at vurdere i hver enkelt sag.

Den offentlige figur ønsker ikke selv at udtale sig, oplyser Erbil Kaya.

Læs hele historien her