Kaos på Amager: Lastbilchauffører konfronterer klimaaktiviser

Mindst seks klimaaktivister fra organisationen Nødbremsen er blevet anholdt for at foretage en blokade af Amagermotorvejen

Københavns Politi er tirsdag morgen omkring klokken 08.25 rykket ud til Vejlands Allé ved forlængelsen til Amagermotorvejen, da klimaaktivister foretager en blokade af frakørslen.

Flere lastbilchauffører og bilister havde inden politiets ankomst konfronteret klimaaktivisterne verbalt, men det fik ikke sidstnævnte til at ophæve blokaden af vejen.

En indsatsleder ved Københavns Politi gav aktivisterne et påbud om at forlade vejbanen, men da de ikke efterlevede det, blev de anholdt og fjernet fysisk af politiet.

Ifølge Vejdirektoratet er der kort før klokken 09.00 stadig kø på Amagermotorvejen som følge af blokaden.

Ved tidligere sager har politiet oplyst, at klimaaktivisterne som følge af vejblokaderne har modtaget bøde for at bryde færdselsloven og ordenbekendtgørelsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her konfronteres aktivisterne verbalt af lastbilchauffører, inden politiets ankomst

Nødbremsen mener, at samfundet står over for et eskalerede klimakollaps, der kalder på omgående og drastisk handling.

‘Samtidig er regeringen med til at eskalere den situation, vi står i, – feks ved at anlægge nye motorveje for 26 milliarder kroner. Vi kan ikke længere være tilskuere til, at vores regering fører en politik, der eskalerer klimakollapset,’ oplyser klimaorganisationen på sin hjemmeside.

Klimaaktivister benytter sig ofte af civilulydighed for at få deres budskaber frem. Det sker blandt andet ved blokader.

Denne morgen er der sket en forfærdelig færdselsulykke, hvor en grisetransport med hele 200 grise er væltet på en landevej. En dyrlæge er på vej til stedet, mens vejen er blevet fuldstændig afspærret.