09. nov. 2022 - 22:04

Kan man blive dømt for dobbeltdrab, når man dræber en højgravid kvinde?Efter den 37-årige afghanske kvinde blevet brutalt dræbt i forrige uge i Holbæk, var hun højgravid i syvende måned. Kvinden barn blev reddet og var i live i flere dage efter angrebet. Men omkring fem dage efter meddelte politiet, at barnet var afgået ved døden.

Derfor har flere danskere stillet sig selv spørgsmålet om, hvorvidt overfaldsmanden nu kan dømmes for dobbeltdrab, da der er i princippet er tale om to personer, der er afgået ved døden.

Men der er næppe tale om dobbeltdrab, da barnet ikke var født på gerningstidspunktet. Derfor er der tale om et foster og en kvinde, der er blevet udsat for et knivoverfald.

Det fastslår eksperter overfor TV2.

“Juridisk set kan drab på en gravid kvinde ikke bedømmes som dobbeltdrab, for et foster er først beskyttet af paragraffen om manddrab efter at være blevet født”, skriver strafferetsekspert Jørn Vestergaard i en mail til TV 2. Han er professor emeritus ved Juridisk Fakultet på Københavns Universitet.

Men selvom sigtelsen højst sandsynligt ikke kommer til at lyde på dobbeltdrab, så er der tale om en skærpende omstændighed, når strafudmålingen skal besluttes.

Efter knivoverfaldet på den 27-årig kvinde, er en mand og en kvinde blevet anholdt. Manden er sigtet for manddrab og den anholdte kvinde er sigtet for at have anstiftet drabet på den afghanske gravide kvinde.

LÆS OGSÅ: BREAKING: 24-ÅRIG MAND ANHOLDT FOR DRABET PÅ GRAVID KVINDE I HOLBÆK

I 2016 blev en anden gravid kvinde dræbt. Hun var ligeledes gravid i syvende måned. I denne uge har politiet rejst tiltale mod den anholdte for drabet på Louise Borglit i Elverparken i Herlev. Det kan du læse om her