Kæmpebrand ved skatteministeriet i indre by

En kæmpemæssig røgsøjle stiger lige nu op fra en brand ved Skatteministeriet i indre by.

Det er ikke længe siden, at Børsen brændte.

Nu er endnu en storbrand i gang i indre by, og der er tale om nogle bygninger, der ligger ved Skatteministeriet.

Vagtchef ved Københavns Politi kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse, om flammerne har fået fat i Skatteministeriet – eller om der primært er tale om tilstødende bygninger.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

En kæmpe røgsøjle steg op fra banden torsdag formiddag.

Udrykningen strømmer altså lige nu til Nicolai Eigtveds Gade, hvor der altså er tale om en brand i et etagebyggeri.

‘Hvor vidt det er skatteministeriets bygninger ved vi ikke,’ siger vagtchefen, som også siger, at politiet netop er ankommet derhenne.

‘Vi er, sammen med @HBeredskab, på Nicolai Eigtveds Gade, hvor der er udbrudt brand i en bygning. Den og de omkringliggende bygninger er ved at blive evakueret,’ skriver Københavns Politi på det sociale medie X.

Herefter uddyber de også ved skrive, at bygningen blandt andet er en del af skatteministeriet.

Hovedstadens Beredskab melder ud klokken 11.34, at branden er under kontrol.

‘Meldingen fra @HBeredskab er, at branden nu er under kontrol, og at efterslukning er i gang. Vi er fortsat på stedet, og der vil være spærret af i området i noget tid endnu,’ skriver politikredsen på det sociale medie X.

Hovedstadens Beredskab skriver klokken 12.13:

‘Tagbranden i Skatteministeriet er under kontrol. Vi iværksatte en stor indsats ved ankomst, for at standse brandudbredelsen og dæmpe branden – det lykkedes. Lige nu arbejdes der på efterslukning og håndtering af den vandskade slukningsarbejdet desværre har medført’

Der er nu nyt i sagen om 25-årig ung mand, der i går blev knivdræbt. Politiet har anholdt flere mulige gerningsmænd. Læs historien her.