Kæmpe udrykning til brand i København – flere evakueret

Natten til fredag blev mere end 20 udrykningskøretøjer sendt til området ved Hovedvagtsgade, Gothersgade og Kongens Nytorv i København. Alarmcentralen havde kort efter kl 02.00 modtaget melding om brand i skur og oplag i en baggård, med risiko for brandspredning.

Klokken 02.52 skrev Hovedstadens Beredskab i en meddelelse på twitter: ”Vi er fremme med store styrker i Hovedvagtsgade/Ny Østergade, omfattende brand i skur mv. i baggård har spredt sig til flere bygninger. Der er evakueret flere cafeer og opgange, ingen personskade.”

Området omkring Ny Østergade og Kongens Nytorv samt Hovedvagtsgade blev afspærret for trafik af politiet, mens redningskøretøjer strømmede til.

Klokken 03.46 kunne Hovedstadens Beredskab melde endeligt ud om indsatsen og skrev følgende på deres twitterkonto: ”Branden i Hovedvagtsgade er under kontrol. Udover ild i skur og oplag i gård, havde branden spredt sig til én bygning. En massiv og hurtig indsats hindrede yderligere brandspredning. Der er sket røgspredning til en del lejligheder og erhverv på etagerne i flere opgange.”.

Flere ambulancer og læger var fremme under indsatsen, men ifølge de foreløbige meldinger er der ikke sket personskade ved branden.