Kæmpe sag om våben og narko: 14 års fængsel

Kilde: NSK.

En 36-årig mand er idømt 14 års fængsel efter at have tilstået omfattende handel med kokain og våben.

Sagen er kørt af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), og er en del af et større sagskompleks, hvor flere personer tidligere er idømt lange fængselsstraffe.

Den nu dømte har erkendt, at han i en periode fra maj 2020 til marts 2021 i samarbejde med forskellige medgerningsmænd har besiddet eller forsøgt at sætte sig i besiddelse af i alt 28,740 kg kokain. Det skriver NSK i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Billede fra NSKs pressemeddelelse.

Ti kg kokain har ikke været i den dømtes besiddelse, da politiet stoppede en kurér, før stofferne nåede frem til den nu dømte.

En 36-årig mand fra Odder er ved en tilståelsessag ved Retten i Aarhus idømt 14 års fængsel for besiddelse af og handel med både kokain og våben.

En anden del af sagen omfatter besiddelse og videresalg af flere våben i perioden fra maj 2020 til februar 2021. Våbnene omfatter blandt andet flere pistoler, en maskinpistol og en automatriffel. Flere af våbnene blev videresolgt til personer i det aarhusianske bandemiljø, skriver NSK.

Overdragelserne af kokain og våben blev arrangeret på den krypterede beskedtjeneste Sky ECC. NSK har i efterforskningen af sagen kunnet knytte beskederne til den dømte.

Specialanklager hos NSK, Lise Hebsgaard, siger i pressemeddelelsen:

“Jeg er tilfreds med dommen, og jeg er tilfreds med at den dømte har valgt at tilstå. Dommen viser med al tydelighed, at salg af våben og hårde stoffer bliver straffet hårdt”.

En kommune i Danmark har netop valgt at slå hårdt ned på Comanches MC. Politiet er i dag rykket ud for at lukke en afdeling. Læs meget mere om det her.