Robinson-vært beskriver voldsom episode: ‘Min finger er røget af’

Arkivfoto.

Jakob Kjeldbjerg beskriver episoden som en af de mest voldsomme og uhyggelige og reflekterer over den skræmmende hændelse under Robinson.

Jakob Kjeldbjerg tøver ikke.

Ekspeditionens leder kalder en særlig episode i realityshowet Robinson for både voldsom og uhyggelig.

Episoden indtraf i andet afsnit, da lilla og orange hold kæmpede mod hinanden om immunitet i Ørådet.

Midt i kampen fik Marc Ciano klemt sin finger mellem en træpæl og en 120 kilo tung rambuk. Dette resulterede i, at den 38-årige deltager styrtede skrigende væk.

Samtidig strømmede blodet ud af hans finger.

‘De har censureret meget af det, men det er faktisk ret voldsomt i virkeligheden,’ har Marc Ciano sidenhen fortalt Ekstra Bladet.

Jakob Kjeldbjerg hører en voksen mand græde

Jakob Kjeldbjerg udtaler sig ligeledes for første gang om situationen i den ugentlige Bare mellem os-podcast. Her forklarer han, hvor ubehagelig han fandt episoden.

‘Det havde jeg det ikke godt med. Det, I ser på tv, er jo egentlig også det, jeg oplever. Det er jo en voldsom konkurrence, hvor der lige pludselig er en, der råber: ‘Min finger er røget af!’ Så hører jeg, en voksen mand, der græder, og det er jo ikke særlig rart, uanset hvem det er,’ siger ekspeditionens leder i podcasten.

Og Jakob Kjeldbjerg fortsætter:

‘Jeg kender ham jo fra tidligere, hvor vi har lavet ‘Et ton cash’ sammen, så jeg var straks klar over, at det der det var sgu voldsomt. Så verden står stille for alle, der oplever det. Men lægerne kan jo ret hurtigt fortælle mig via min øresnegl, at fingeren heldigvis ikke er røget af, og så er vi jo så langt. Men derfor kan en finger jo godt være fuldstændig smadret, og det ved vi jo ikke i situationen. Så det er en af de mest uhyggelige oplevelser, jeg har haft som ekspeditionsleder, og det siger allievel ikke så lidt efter 20 år.’

Marc Ciano blev sendt på privathospitalet Pantai i Milaka efter ulykken. Hospitalet lå flere timer væk fra øen. Efterfølgende måtte han også gå rundt med forbinding og sting i flere uger efter sin hjemkomst.

De resterende deltagere blev mødt af ekspeditionsleder Jakob Kjeldbjerg dagen efter ulykken. Her måtte han overbringe nyheden om, at Marc Ciano var udgået fra konkurrencen.

Han havde nemlig brækket en finger, trods en vellykket operation.

I dag er fingeren ved at komme sig, men deltageren fortæller, at “den knuste drøm” – og ikke den beskadigede finger – stadig vejer tungt i hans tanker.

Amira Smajic fortjener en Cavling for sit journalistiske arbejde i “Den sorte svane”, mener filmproducent.