08. okt. 2022 - 17:31

Iransk ambassadør kritiserer dansk politi efter håndtering af knivmandEn iransk mand blev i fredags anholdt, da han begik hærværk mod den iranske ambassade i København. Manden er blevet anholdt og idømt varetægtsfængsling i 23 dage, fordi politiet mistænker ham for at ville angribe den iranske ambassadør Afsaneh Nadipour. Nu kritiserer ambassadøren det danske politi for ikke at være hurtige nok til at komme ud og pågribe gerningsmanden.

Det skriver det iranske udenrigsministerium på deres hjemmeside.

Afsaneh Nadipour føler, at det danske politi ikke kom ud hurtigt nok, selvom de havde fået advarslen om, at der skulle være et øget fokus på iranske ambassader i kølvandet på de mange protester i Iran og resten af verden.

LÆS OGSÅ: SE VIDEO: KVINDER BRÆNDER TØRKLÆDER PÅ RÅDHUSPLADSEN

Politiinspektøren hos Københavns Politi Tommy Laursen er dog ikke helt enig i kritikken og udtaler til B.T, at politiet kom ud på adressen, så hurtigt de kunne. Politiinspektøren kan – af operationelle hensyn – ikke oplyse præcis hvor mange minutter det tog, før politiet var fremme på adressen.

Øger bevogtning

Københavns Politi vil nu øge bevogtningen ved den iranske ambassade. Derfor vil der være flere betjente ude foran ambassaden, fortæller politiinspektøren.

LÆS OGSÅ: 32-ÅRIG MAND VILLE ANGRIBE IRANS AMBASSADØR: NU ER HAN BAG TREMMERANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER