17. jun. 2022 - 13:49

Invaliderede betjent efter påkørsel: Nu er dommen faldetRetten i Aarhus. Foto: Østjyllands Politi

Der er faldet dom i sagen mod den 21-årige mand i en sag, hvor den 21-årige er blevet kendt skyldig i 35 af de 38 forhold, han var tiltalt for.

Han har fået fire års fængsel.

Det mest alvorlige af disse forhold fandt sted den 18. juni 2021, da den dengang 20-årige mand forsøgte at stikke af fra politiet i bil. Det resulterede i, at han i krydset mellem Silkeborgvej og Åby Ringvej påkørte en dengang 31-årig politibetjent med så voldsom kraft, at den unge betjent pådrog sig alvorlige og livstruende skader.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

LÆS OGSÅ: POLITIBETJENT KØRT NED AF FLUGTBILIST: I KRITIS TILSTAND

Den 21-årige er dømt for blandt andet at have kørt særligt hensynsløst og for under særligt skærpende omstændigheder at have tilføjet betjenten betydelig skade på legeme eller helbred.

– Jeg er tilfreds med, at et enigt nævningeting stort set dømte i overensstemmelse med anklageskriftet. Jeg synes, at dommen på fire års fængsel afspejler, at der er tale om en meget alvorlig sag, som har haft fatale konsekvenser for en ung betjent og hans familie, siger anklager Bjørn Fogh Sørensen. 

Samtidig har den 21-årige mand fået frakendt førerretten i otte år, og den bil, han kørte den 18. juni 2021, skal konfiskeres.

Den dømte mand modtog dommen og blev fortsat fængslet efter dommen.

Påvirkede kolleger

Dommen falder næsten på 1-årsdagen for den forfærdelige ulykke, der forandrede den 31-årige betjents liv for altid.

Hændelsen har også påvirket betjentes kolleger og andre medarbejdere i Østjyllands Politi.

– Det er en sag, der naturligvis har påvirket os alle det seneste år. Ved dagens dom er der nu sat et punktum i den meget tragiske sag. Vores opmærksomhed er selvfølgelig fortsat koncentreret om den unge betjent og hans familie, som desværre har betalt en meget høj pris, siger Kirsten Dyrman, som er politidirektør ved Østjyllands Politi.

Foto: Retten i Aarhus torsdag
Foto: Retten i Aarhus torsdag
Foto: Retten i Aarhus torsdag