Indsat forsøger at dræbe fængselsbetjent med tandbørste: Stukket i halsen

Det var forsøg på manddrab, da en 26-årig mand den 18. februar sidste år overfaldt en fængselsbetjent i Enner Mark Fængsel, hvor manden afsonede en dom.

Dommeren svingede i dag hammeren ved Retten i Horsens, hvor en ung mand er blevet dømt.

Den 26-årige mand, der tidligere er straffet for personfarlig kriminalitet, stod tiltalt for under strafafsoning at have stukket fængselsbetjenten flere gange i og omkring halsen med en tilvirket tandbørste.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse om sagen.

Fængselsbetjenten kom i den forbindelse til skade, men han var uden for livsfare, skriver de.

Anklagemyndigheden havde på forhånd nedlagt påstand om, at den 26-årige skulle idømmes forvaring, samt at han skulle anbringelse på Sikringsafdelingen under Afdelingen for Retspsykiatri, indtil forvaringsdommen kan fuldbyrdes. Dette valgte retten at følge.

Dommen er blandt andet afsagt på baggrund af videoovervågning, vidneforklaringer samt lægelige oplysninger, der er blevet fremlagt i retten.

Sydøstjyllands Politi skriver, at der I dommen også er lagt vægt på Retslægerådets udtalelse om den 26-årige.

Retslægerådet finder nemlig, at han med overvejende sandsynlighed udgør en så nærliggende fare for andre, at forvaring findes påkrævet.

Desuden lagde retten vægt på, at overfaldet skete helt umotiveret og gik ud over en tilfældig fængselsbetjent.

Ud over forsøg på manddrab er den 26-årige også kendt skyldig i at have truet med at udøve vold, idet han den 18. februar sidste år også forsøgte at bide en fængselsbetjent i hånden. Den hændelse fandt sted et par timer efter det andet overfald.

Det skriver kredsen i pressemeddelelsen.

Den 26-årige mand nægtede sig på forhånd skyldig, og han har anket dommen til landsretten.

I en alvorlig sag er den 38-årige Nick Bertramsen netop blevet dømt ved landsretten for at have torpederet fire andre køretøjer i et kryds på den københavnske vestegn, mens han var påvirket af lattergas og narko. Hændelsen endte med et tragisk udfald for en 34-årig mand.

Illustrationsfoto.