Her er 13-årig piges første ord efter livstidsstraf til Philip Westh

Selv om Philip Westh forlod retten inden domsafsigelsen, synes forurettet pige, det gav mening at være der

Korsør-mandens to levende ofre var fredag til stede i Retten i Næstved for at overvære domsafsigelsen.

Her blev han idømt fængsel på livstid for blandt andet drab, langvarig frihedsberøvelse, grov voldtægt eller forsøg på samme.

Det yngste af ofrene, der var 13 år, da hun i april sidste år blev bortført og udsat for overgreb, ville se gerningsmanden – 33-årige Philip Patrick Westh – i øjnene.

Det siger hendes bistandsadvokat, Hari Aaby Mandic, da han efter domsafsigelsen læser en udtalelse op fra pigens mor og stedfar.

De beskriver hende som en sej pige.

– Hun har haft lyst til at se ham i øjnene for derved at tage magten tilbage, læser bistandsadvokaten højt.

Men Philip Patrick Westh var der ikke. Uden at give en grund til det, bad han via sin forsvarer om lov til at udeblive fra domsafsigelsen.

Det gav dog alligevel mening at være der, synes pigen.

– Det er hun ærgerlig over, men hun lægger vægt på, at det stadig har givet mening at møde op personligt i dag, læser Hari Aaby Mandic op.

Forsvarsadvokat for Philip Westh, Karina Skou, blev spurgt til, at nogen måske vil tænke, at han udviser foragt for retten ved ikke at overvære dommen.

– Sådan tror jeg på ingen måde, at det skal tolkes, siger advokaten.

– Det skal tolkes på den måde, at der er truffet beslutning om, at han ønsker at anke den. Derfor var min procedure også forholdsvist kort og derfor havde han ikke noget ønske om at være til stede, siger hun videre.

I sagen er Philip Patrick Westh også dømt for at have slået Emilie Meng ihjel. Den 17-årige pige forsvandt fra Korsør Station i juli 2016 og blev fundet død i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup knap et halvt år senere.

I mange år var sagen uopklaret, og det var først, da politiet anholdt ham for bortførelsen af den 13-årige pige, at han blev sigtet for drabet.

Han dømmes desuden for at have overfaldet en 15-årig pige ved Sorø Gymnastikefterskole i november 2022. Han ville bortføre og voldtage hende, men lykkedes ikke med det, da hun skreg op.

Den 13-årige pige er tilkendt en godtgørelse og erstatning på 295.415 kroner, som Philip Patrick Westh skal betale. Også den 15-årige pige samt Emilie Mengs efterladte får erstatning.

33-årige Philip Patrick Westh har anket byrettens dom. Dermed skal Østre Landsret vurdere sagen.

/ritzau/