Håndterede mange millioner for narko-organisation: 14 års fængsel – og ud af Danmark

Foto: Politiet

En 27-årig har som den femte ud af ti anklagede mænd fået afgjort sin sag.

Det er sket ved Retten i Randers, hvor National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået den 27-årige idømt fængsel i 14 år for sin rolle i en narkotikaorganisation, der har stået bag indsmugling af 157 kilo kokain og 3,4 tons hash.

Det skriver NSK i en pressemeddelelse.

Den nu dømte mand tilstod over for en dommer, at han i en periode fra efteråret 2019 til foråret 2022 modtog, vekslede og transporterede mindst 53 millioner kroner i kontanter samt et større beløb i udenlandsk valuta som led i narkotikaorganisationens virke.

Narkotikaorganisationen var anført af en 33-årig mand, der i februar blev idømt 17 års fængsel for at være den centrale person bag indsmuglingen af de store mængder narkotika. Dommen sprængte den sædvanlige strafferamme på 16 år for denne type forbrydelse.

LÆS OGSÅ: Narkosmugler skal 17 år i fængsel: Kokain gravet ned ved McDonald’s

Sagen begyndte, da NSK med assistance fra Fyns Politi, Sydøstjyllands Politi, Østjyllands Politi, spansk politi og Skattestyrelsen slog til i en omfattende aktion mod indsmugling af store mængder hård narkotika og hash.

Under aktionen den 5. april 2022, hvor 20 adresser blev ransaget, beslaglagde politiet omkring ét ton hash samt en mindre mængde hård narkotika. Desuden beslaglagde politiet værdier svarende til omkring seks millioner kroner.

Dagen efter blev den nu dømte mand varetægtsfængslet.

Specialanklager ved NSK, Lise Hebsgaard, siger i pressemeddelelsen:

”Det har krævet et omfattende politiarbejde at efterforske og klarlægge denne sag. Retten har fundet det bevist, at den dømte har haft en vigtig og central rolle i håndteringen af millioner af kroner i kontanter, idet han har indsamlet penge fra kunder, vekslet penge og afleveret penge til organisationens leverandører i ind- og udland. Der er tale om en alvorlig sag, og jeg er derfor meget tilfreds med, at der er udmålt en lang fængselsstraf.”

Retten konfiskerede som følge af dommen 900.000 kroner samt pengetællere og en vakuumpakker brugt til kontanter.

Den 27-årige blev af Retten i Randers udvist af Danmark for bestandigt.

Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.