Håndgranatangreb: To mænd dømt for drabsforsøg

Der er mandag faldet dom i en sag fra oktober 2020. Her blev en 46-årig mand udsat for et drabsforsøg med flere håndgranater syd for Kalundborg.

Manden blev lettere såret ved angrebet, mens hans kæreste slap uskadt.

Mandag var det så tid til, at Retten i Holbæk skulle tage stilling til dommen mod de to mænd, som stod sigtet for drabsforsøget.

Et enigt nævningeting idømte de to mænd på henholdsvis 32 år og 38 år lange fængselsstraffe for at have forsøgt at slå manden og hans kæreste ihjel, da de den 3. oktober 2020 ved 6-tiden om morgenen, smed to håndgranater ind i det hus, hvor manden og kvinden lå og sov.


Nævningetinget afgjorde efterfølgende, at den 32-årige skulle idømmes fængsel i 12 år, mens den 38-årige blev idømt fængsel i 10 år. Begge mænd ankede straks dommen til frifindelse.

– De langvarige fængselsstraffe afspejler i den grad alvorligheden i sagen, udtaler specialanklager John Nielsen, anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi, og uddyber:

– Sagens alvorlighed understreges især af det voldsomme og livsfarlige angreb ved brug af håndgranater, hvor menneskers liv har været i overhængende fare, slutter specialanklageren.