07. nov. 2022 - 18:57

Græsk vognmand fuskede med førerkort: Smidt ud af DanmarkEn græsk vognmand er blevet udvist af Danmark med indrejseforbud i de næste seks år. Han får også en bøde og en betinget fængselsdom.

Den 50-årige græske vognmand blev mandag ved retten i Odense dømt for at have brugt en andens førerkort den 20. april 2022 samt den 5.-6. april 2022. Formålet med at benytte en andens førerkort var at skjule overtrædelser af køre- og hviletiderne.

En enig domsmandsret idømte ham 20 dages betinget fængsel, en bøde på 9.500 kr. og udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år.

LÆS OGSÅ: Drabsmistænkt 24-årig blev anholdt på Center Sandholm

Baggrunden for dommen var en større planlagt multikontrol, som Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd foretog på Rasteplads Kildebjerg på Fyn den 20. april 2022.

Her kunne e under kontrol af vognmandens lastbil hurtigt konstateret at det ikke var vognmandens eget førerkort, som sad i takografen. Den registrerer blandt andet køre-hviletiden. Han blev derfor anholdt og sigtet.

Vognmanden var ikke mødt til mandagens retsmøde, men han udbad sig via sin forsvarer betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen til Østre Landsret.