Drabsmistænkt 24-årig anholdt for drab på gravid kvinde

Den 24-årige mand, som Midt- og Vestsjællands Politi mandag formiddag klokken 09.11 anholdt for drabet på den gravide kvinde i Holbæk, blev anholdt i Sandholmlejren

Midt- og Vestsjællands Politi kunne mandag formiddag klokken 09.11 skride til anholdelse af en 24-årig afghansk statsborger, der mistænkes for at stå bag drabet på en 37-årig gravid kvinde torsdag aften.

Den 24-årig mand blev anholdt på Center Sandholm – også kaldet Sandholmlejren – der er Danmarks største asylcenter og ligger ved Birkerød i Nordsjælland.

Det oplyser Kim Løvkvist, der er vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestsjælland, på en pressebriefing mandag eftermiddag.

“Den dræbte og den anholdte kender hinanden. Men jeg kan ikke komme nærmere ind på deres relation her,” siger Kim Løvkvist.

Han ønsker samtidig ikke at uddybe, hvilke hovedmotiver som politiet arbejder ud efter, eller hvor mange knivstik den 37-årige døde af.

Den 24-årige mand vil blive fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk tirsdag klokken 09.00.

Presse-fotos.dk har hele mandag formiddagen og eftermiddagen haft en journalist ved Center Sandholm.

“Politiet søger lige nu med hunde rundt hernede omkring lejren og har teknikere inden for. De har været til stede her det meste af dagen,” fortæller Presse-fotos.dks journalist på stedet.

Kim Løvkvist oplyste til pressebriefingen, at politiet endnu ikke har fundet kniven, som gerningsmanden brugte til at slå den 37-årige ihjel.

“Der er forsat et kæmpe stykke efterforskningsarbejde foran os,” siger vicepolitiinspektøren.

Både den dræbte og den mistænkte drabsmand har afghansk statsborgerskab.

SE OGSÅ: BREAKING: 24-ÅRIG MAND ANHOLDT FOR DRABET PÅ GRAVID KVINDE I HOLBÆK

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet til stede i Sandholmlejren mandag formiddag

Blev stukket flere gange

Det var torsdag aften klokken 23.10, at Midt- og Vestsjællands Politi fik anmeldelsen om et knivoverfald på Samsøvej i Holbæk.

Her havde den 37-årige gravide kvinde netop fået fri fra sit arbejde på Plejecenter Samsøvej, da hun satte sig ud i sin bil på parkeringspladsen, hvor hun blev overfaldet af en gerningsmand, der stak hende flere gange med en kniv.

En kollega forsøgte at hjælpe den 37-årige kvinde ved at tage fat i gerningsmanden, men kollegaen kunne ikke forhindre drabet.

Midt- og Vestsjællands Politi mener ikke, at den 37-årige var et tilfældigt offer. De tror, at kvinden var udvalgt, men politikredsen vil dog ikke lægge sig fast på et særligt hovedmotiv endnu.

Tidligere drabschef Bent Isager Nielsen mener også, at alt indikerer, at der er tale om et nærdrab.

“Alt tyder på, det er et relationsdrab. Jeg tror, det er en tilregnelig drabsmand, der er gået efter hende. Det virker som en likvidering og en henrettelse, der er målrettet, hvor han har ventet og vidst, at hun arbejdede der og fik fri på det tidspunkt,” fortalte han et par dage efter drabet til B.T..

Den gravide kvindes baby er stadig i live og er indlagt på Rigshospitalet.

SE OGSÅ: KVÆSTET KVINDE FUNDET: POLITIET RETTER NU FOKUS MOD ET HUS PÅ VEJEN

Politiet til stede i Sandholmlejren mandag formiddag