Glyptoteket lancerer børnekort: ‘Voksne kan lære noget af børn’

Arkivfoto: Glyptoteket
Illustrationsfoto.

Der er en markant fremgang af børnefamilier på Glyptoteket. Museet glæder sig over fremgangen og lancerer samtidig et børnekort.

Glyptoteket lancerer et børnekort. Museet i København glæder sig over den markante fremgang af børnefamilier og ser frem til yderligere besøg i fremtiden.

‘Børn er mere end velkomne på Glyptoteket. De er faktisk også oftest bedre museumsgæster end os voksne. Rent intuitivt er de nysgerrige, interesserede og meget lydhøre. Børn har en legende tilgang til verden og til kunsten, som vi voksne kan lære meget af,’ udtaler Stinna Toft, udstillings- og formidlingschef for Glyptoteket, i en pressemeddelelse.

Mange flere børnefamilier vælger Glyptoteket som udflugtsmål. Sammenlignet med året forrinden oplevede museet en fremgang på 40 %.

Glyptoteket har dog også lavet en række tiltag igennem årene, der retter sig særligt til børn og deres forældre.

‘Børn er fremtidens museumsgæster. Så hvis de ikke kommer her gennem barndommen, kommer de her måske heller ikke, når de bliver voksne, og når de selv får børn. Derfor skal vi i den grad kunne rumme både børn og voksne. Det er vores opgave at bygge videre på den dannelsesvision museets stifter Carl Jacobsen havde for øje, da han skabte museet, nemlig at få kunsten ud til alle, forklarer Stinna Toft yderligere.

Det seneste Kulturbarometer viser også, at børn bliver museumsgængere i fremtiden, hvis de eksponeres for kulturen som unge.

Børns perspektiv er vigtigt for Glyptoteket

I den anledning er der i weekender og ferier også særlige familie- og omvisningsaktiviteter for børn på museet.

Blandt andet åbner museets lerværksted igen efter en længere pause. Her kan børn og voksne fordybe sig og bidrage til et stort fælles værk, som bliver udstillet i Glyptoteket.

Derudover har Glyptoteket også 25.000 m2 til skattejagt, gode historier og leg mellem skulpturer og palmer.

Årskortet er dermed blot endnu et initiativ for at gøre museet mere attraktivt for børnefamilier. Med årskortet kan børn tage voksne gratis med på Glyptoteket.

I forvejen er der gratis entré for alle under 18 år, men med årskortet får børn mulighed for at udforske de mange aktiviteter, så meget de vil.

‘At tilbyde et årskort til børn sammen med deres voksne er et signal fra Glyptoteket om, at børn som voksne tages lige alvorligt, og at vi gerne vil have børn til at føle sig velkomne i egen ret. Samtidigt er det også et hint til de voksne, der ledsager barnet, om at barnets perspektiv er vigtigt. Det er en opfordring til at se verden gennem børns øjne og opleve kunsten mere legende og nysgerrigt,’ afslutter Stinna Toft.

14 gratis oplevelser i København: Oplev kultur uden at sprænge budgettet.

ONP.