14 gratis oplevelser i København: Oplev kultur uden at sprænge budgettet

Indgangen til SMK (Statens Museum for Kunst). Et af mange museer i København. Der er gratis indgang til folk under 18 år. Foto: SMK

København kan være en barsk omgang for pengepungen, hvis du begiver dig ud i landets hovedstad og udforsker byens mange restauranter og shoppingcentre. Heldigvis har byen også en del kulturelle tilbud, der kan dække for de mange omkostninger.

København er kendt som en højkulturel by, hvor byliv og grønne områder præger store dele af landskabet. Landets museer udgør også en stor del af hovedstadens kulturarv, og i mange tilfælde kan man tilgå og benytte sig af dem ganske gratis.

Presse-fotos.dk giver her et udpluk på 14 museer, som du med fordel kan besøge til en favorabel pris. Nogle er gratis hele tiden, andre er gratis på onsdage, mens der til sidst også er tilbud til folk under 18 år.

Gratis HELE tiden:

Davids Samling er et kunstmuseum på Kronprinsessegade 30 i Indre By. Museet omfatter kunst og kunsthåndværk fra 1700-tallets Europa, dansk guldalder og nyere dansk kunst, samt fra den islamiske verden fra 600-tallet til 1800-tallet. Det har åbent fra tirsdag til søndag kl. 10-17 og onsdag kl. 10-21.

Vor Frue Kirke er en domkirke fra 1922, som ligger på Nørregade 8 i Indre By. Kirken er indrettet med en klassicistisk stil, hvor dens apsis, et halvrundt rum i sig selv er et besøg værd. På vej derop bliver øjet mødt af et rum med vinduer, farver og lysindfald, som på et Hammershøj maleri. Derudover kan man i kælderen se en lille animationsfilm, der fortæller om kirkens historie med brænde og bombardementer, hvor man også får lov at se ruiner fra den gamle gotiske kirke. Kirkemuseet har åbent fra mandag til torsdag kl. 11-16 og fra fredag til søndag kl. 12-16.

Bank- og Sparekassemuseet er et museum på Christianshavn, som giver et indblik i 1800-tallets bankvæsen. Det var præget af en tid, hvor bankerne fik større og større betydning i den danske og internationale finansverden. Ved museets indgang bliver du mødt af C.F. Tietgens kontor, som var en af Danmarks betydeligste finansmænd. Museet har åbent onsdag kl. 10-17 og søndag kl. 10-16.

DieselHouse er et oplevelses- og videnscenter, der ligger på H.C. Ørstedsværket i Sydhavnen i København med indkørsel fra Vasbygade. I centeret får man mulighed for at lære om innovation indenfor dieselprincipperne i de sidste 120 år, hvilket rummer den historiske og nuværende betydning for samfundet, men også fremtidsperspektiver. Det har åbent torsdag kl. 10-16 og første og tredje søndag i måneden kl. 10-13.30.

Magasin du Nord Museum er et lille museum, der ligger på Vingårdstræde 6 i Indre By i samme blok som Magasin på Kongens Nytorv. I museet kan du opleve skiftende og forskellige udstillinger, der fortæller om stormagasinet Magasin du Nords historie. Det har åbent torsdag og fredag kl. 13-17 og lørdag og søndag kl. 11-15.

VILLUM Window Collection er et museum, der ligger på Maskinvej 4 i Søborg. Museet har en kollektion på 300 historiske vinduer fra 1600-tallet og frem til i dag. Formålet med kollektionen er at dokumentere og formidle vinduets historie, udvikling og betydningen for mennesket. Det har åbent tirsdag, torsdag og søndag kl. 11-17.

Møstings Hus er en del af Frederiksberg Museerne og ligger på Andebakkesti 5 i en smuk herskabelig ejendom. Museet er en platform for dansk samtidskunst, hvor både uddannede og erfarne kunstnere kan ansøge om at udstille deres værker. Det har åbent fra tirsdag til fredag kl. 11-18 og fra lørdag til søndag kl. 11-17.

Gratis på ONSDAGE:

Københavns Museum er et bymuseum, der ligger på hjørnet af Stormgade og Vester Voldgade i Indre By. Det ejes af Københavns Kommune og fortæller om byens historie. Det har åbent på onsdage kl. 10-17.

Nikolaj Kunsthal er et udstillingssted for samtidskunst i den tidligere Skt. Nikolaj Kirke på Nikolaj Plads i Indre By. Tårnet er Københavns tredje højeste, og kirkebygningen er kendt for sin fantasifulde neobarokke arkitektur og 90 m høje spir. Det har åbent på onsdage kl. 11-18.

Thorvaldsens Museum er et kunstmuseum på Slotsholmen i Indre By. Museet har en lang række af Bertel Thorvaldsens værker, som indebærer originale gipsmodeller, der blev brugt ved fremstillingen af hans endelige marmor- og bronzeværker. Det har åbent onsdage kl. 10-17.

Kunsthal Charlottenborg er et kunstmuseum, som ligger på Kongens Nytorv i Indre By. Museet fungerer som et udstillingssted for samtidskunst, hvor kunstinstitutioner som Det Kongelige Danske Kunstakademi og Danmarks Kunstbibliotek også hører til. Der er gratis adgang til kunstmuseet hver onsdag fra kl. 17.

Glyptoteket er et museum, som ligger på Dantes Plads 7 i Indre By. Museet rummer en lang række kunst fra antikken som relieffer, buster og skulpterer m.m. Der er gratis adgang til museet sidste onsdag på måneden, og det har åbent kl. 10-17.

Gratis for folk UNDER 18 år:

SMK – Statens Museum for Kunst er Danmarks nationalgalleri og ligger i Sølvgade i Indre By. Det er landets hovedmuseum for billedkunst, og der findes mere end 700 års kunst og kunsthistorie. Museet afholder omkring fem særudstillinger om året og er gratis for folk under 18 år. Det har åbent kl. 10-18.

Nationalmuseet er Danmarks statslige, kulturhistoriske hovedmuseum, som både omfatter danske og udenlandske kulturers historie. Museet ligger på Ny Vestergade 10 i Indre By og er gratis for folk under 18 år. Det har åbent kl. 10-17.

Glyptoteket i København giver også en unik mulighed for at se en særudstilling med gratis entré.