23. feb. 2023 - 15:06

Gasledning revet over: Forlad jeres huse!Der er opstået et gasudslip som følge af noget renoveringsarbejde i Varde

En gasledning er torsdag eftermiddag revet over i Tinghøj nord for Varde. Beboere i området skal gå indenfor i et nærliggende forsamlingshus.

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver på Twitter:

“Vi er pt. til stede i Tinghøj nord for Varde i forbindelse med et brud på en gasledning. Beboere syd og øst for rundkørslen Stilbjergvej og Lerpøtvej bedes forlade deres huse og søge mod forsamlingshuset i Tinghøj.”

(Artiklen fortsætter under tweetet)

OPDATERING:

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser nu, at arbejdet ved gasudslippet kommer til at vare op til tre timer endnu, da der blandt andet er sivet gas ned i kloak.systemet

‘Udslippet er standset, og vi skal nu afdække udslippets omfang og rengøring. Beboere i Tinghøj bedes henvende sig i forsamlingshuset for mere information,’ lyder det fra politikredsen.

I alt bor der cirka 125 borgere i det berørte område, og op mod 50 boliger kan være berørte.

‘Brandvæsenet er på baggrund af gasudslippet i kloakken i øjeblikket i gang med at gennemgå boligerne i området for at måle eventuelle niveauer af naturgas. Bliver der konstateres gas, skal boligerne luftes grundigt ud, inden beboerne kan vende tilbage,’ skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ingen er kommet til skade ved udslippet, der opstod i forbindelse med noget renoveringsarbejde i området.

SE OGSÅ: POLITIET: VI KOMMER OG RINGER PÅ HOS JER ALLE

OPDATERING:

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser klokken 19.20, at beredskabet er færdigt med arbejdet på stedet.

‘Indsatsen er forløbet uden store udfordringer. Gasudslippet har ikke påvirket forsyningssikkerheden, ligesom ingen er kommet til skade ved hændelsen,’ lyder det fra politikredsen.

De evakuerede beboere kan nu vende tilbage til hjemmene.ANDRE LÆSER OGSÅ