10. nov. 2022 - 10:13

Fugleinfluenza nær Skælskør: 34.000 dyr skal aflivesTorsdag formiddag er Fødevarestyrelsen i gang med at aflive 34.000 kalkuner på en besætning på Visbjergvej i Skælskør. Årsagen er, at der er fundet fugleinfluenza iblandt kalkunerne.

“I slutningen af sidste måned havde vi et tilfælde af fugleinfluenza i en hobbybesætning på Als, og nu har vi så netop konstateret sygdommen hos en professionel avler. Udbruddene er desværre ikke helt uventede,” siger veterinærchef Mette Kirkeskov Sie i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen fandt tirsdag ved en prøve fra besætningen i Skælskør flere døde dyr. Det viste sig, at de havde været smittet med fugleinfluenza.

Fødevarestyrelsen har netop hævet sit beredskab i forhold til fugleinfluenza. Det hænger sammen med, at der netop nu er store fugletræk i gang – og at smitten med fugleinfluenza er steget i Danmarks nabolande.

LÆS OGSÅ: Bombetrussel i Svendborg: Politiet er massivt til stede – bomberydder ankommet

Fugleinfluenza smitter normalt ikke mennesker. Men hvis du har rørt ved en død fugl, bør du vaske ekstra grundigt med vand og sæbe.

I aktionen ved Skælskør deltager der over 60 personer i aflivningen af de 34.000 kalkuner. Der er opstillet bade- og sanitetsforhold i området til de mange medarbejdere.

Fødevarestyrelsen bruger gas til aflivningen. Derfor opfordrer de til, at andre holder sig væk fra området.