08. jun. 2022 - 13:36

Forvaring til hooliganlederRETTEN I GLOSTRUP: Brøndby-hooliganen Kevin Adrian Werner idømmes forvaring

DOMMEN ANKES: Kevin Werner og hans forsvarer har på stedet valgt at anke dommen til landsretten. Derfor skal han nu varetægtsfængsles, til sagen kører her.

Annonce

Det har Retten i Glostrup netop besluttet. Flere tilhører i retten jublede, da dommen blev afsagt klokken 13.30. Ud over forvaring skal den dømte betale op til 200.000 kroner i erstatning til hver af sagens ofre.

Kevin Werner har via sin status i hooliganmiljøet udnyttet 14 unge mænd og en pige siden 2013. Den 29-årige tidligere hooliganleder er dømt for grove seksuelle krænkelser og overgreb.

Retten tror ikke på den Kevin Werners forklaring om, at han skulle være udsat for et komplot af en rockergruppe. Retten finder Kevin Werners forklaring ‘ekstrem usandsynlig’ og hans forklaring usammenhængende. Derudover mener retten, at det står klart, at forklaringen ikke kan hænge sammen ren tidsmæssigt.

Den tidligere hooliganleder har forklaret, at rockergruppen, der efter hans eget udsagn skulle have skudt efter ham omkring den 5. februar, hvor de mislykkede med at slå ham ihjel, skulle have fået de unge mennesker til at angive ham med falske forklaringer omkring voldtægter.

Derudover lægger retten vægt på, at Kevin Werner har haft skiftende forklaringer igennem alle de 14 retsdage.

Annonce

Retten finder de forurettedes forklaringer ekstrem troværdige, og de underbygger hver i ser hinanden på en måde, retten finder mere end tilstrækkelig.

Under oplæsningen af dommen fra retsformanden blev først to tilhørerende smidt ud. Det blev de blandt andet med råbende ‘Fuck dig, hæng dig selv’.

Ti minutter efter opstod der tumult i retten, da en mand rejste sig op og råbte ‘Dit svin! Du har ødelagt 15 unge mennesker!’ Herefter stødte 5-6 betjente til for at skubbe manden ud af retslokalet, da han ikke var færdig med at sende vrede gloser af sted mod Kevin Werner, der sad fem meter fra ham og kiggede på.

En dame og en ung kvinde, der lignede at have relation til den råbende mand, endte også med at stille sig op og råbe, og via tumulten endte de ude på gangene foran retslokalet. Her kunne man høre råb fra både kvinderne og betjente.

Annonce

Efterfølgende fortsatte dommeren med oplæsningen af domsafsigelsen.

Retten finder det bevist, at Kevin Werner ikke blot var medlem af BHD (Brøndbys Hårde Drenge), men at han var leder af gruppen. Via denne status finder retten det bevist, at han bevidst har udnyttet de unge drenge til at være bange for ham.

Kevin Werner har igennem hele sagen nægtet sig skyldig, men anklagemyndigheden har i sidste ende fået medhold i ønsket om forvaring til den 29-årige mand. Også mentalerklæringen af Kevin Werner, der tidligere er lavet af en retspsykolog anbefalede forvaring.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER