13. jul. 2022 - 21:38

Forhandlinger mellem SAS og piloter stopper for i dagOnsdag genoptog SAS og pilotforeningerne forhandlingerne om den overenskomstaftale, der har sendt 1.000 SAS-piloter i strejke. Onsdag aften er forhandlingerne dog stoppet, men de genoptages torsdag morgen

Det skabte bekymringer i sommervarmen, da SAS-topchef Anko van der Werff den 4. juli kunne fortælle, at 1.000 af selskabets piloter nu ville gå i strejke, hvilket ville ramme op til 30.000 skandinaviske SAS-passagerer dagligt.

Parterne mødtes onsdag klokken 10.00 efter over en uge med strejke, hvor cirka halvdelen af alle selskabets flyafgange er blevet aflyst. Det har været til stor gene for mange danskere, der skulle på ferie.

Knap ti timer efter parterne slog hovederne sammen i forhandlingslokalerne onsdag morgen i Stockholm, har de stoppet snakken, skriver Ritzau.

”Vi har bestemt os for at stoppe for i aften, og så fortsætter vi i morgen,” siger Roger Klokset, der er formand for pilotforbundet, til det norske medie VG.

SE OGSÅ: DEL 1 | HISTORIEN OM MARLENES ‘LUDERLIV’: ‘FØRSTE GANG JEG HAVDE EN PIK I MUNDEN, VAR JEG TRE ÅR GAMMEL’

Roger Klokset kan ikke fortælle, hvor langt SAS og pilotforeningerne er fra hinanden. Han kan heller ikke oplyse, hvor længe han forventer, at forhandlingerne fortsætter.

Strejken berør cirka 30.000 passagerer i døgnet og har formentlig allerede kostet SAS omkring 700 millioner danske kroner, skriver MobilityWatch.