12. sep. 2022 - 16:44

Fodboldfan fængsles: Sparkede betjent hårdt i brystet efter Brøndby-kampEn ung mand har fået en fængselsstraf efter blandt andet at have angrebet politiet med spark og slag til en Brøndby-kamp

Retten i Glostrup har straffet en 26-årig mand fra Ballerup med syv måneders ubetinget fængsel for blandt andet at have sparket en politibetjent hårdt i brystet foran Brøndby Stadion efter Conference League-fodboldkampen mellem Brøndby IF og polske Pogon Szczecin den 28. juli.

’Ifølge tiltalen var den dømte blandt en gruppe aggressive personer, som gik til angreb på tilstedeværende politifolk for at komme i slagsmål med udebanefans. En betjent pågreb en af angriberne men blev sparket så hårdt i brystkassen af den dømte, at han mistede balancen og den pågrebne undslap,’ oplyser Københavns Vestegns Politi.

Manden er derudover også dømt for grov forstyrrelse af den offentlige orden.

SE OGSÅ: STORT GALLERI FRA BRØNDBY STADION: POLITIET MASSIVT TIL STEDE I FRYGT FOR BALLADE – FÆRDSELSUHELD OP TIL KAMPSTART – OG EN MASSE ANDET

I første omgang stak den 26-årige mand af fra urolighederne. Under den efterfølgende efterforskning fik politiet dog identificeret manden og fik den 7. september anholdt ham på hans bopæl.

Samme dag kom han i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, hvor han modtog en straksdom på syv måneder ubetinget fængsel.

Dommen blev skærpet, fordi den 26-årige tidligere er dømt for vold adskillige gange, og fordi dommen udløste en reststraf i en anden voldsdom, som han var prøveløsladt i.

Den 26-årige erkender sig skyldig og er nu varetægtsfængslet frem til den oprindelig afsoning kan begynde.

SE OGSÅ: VILDE SCENER – POLSKE HOOLIGANS FÅR TÆSK I BRØNDBY

Sagen er dog ikke helt afsluttet for manden. Københavns Vestegns Politi oplyser nemlig, at der kommer et efterspil, hvor han kan modtage karantæne i to til fire år for at komme på alle landets fodboldstadions.

Billede af urolighederne efter kampen mellem Brøndby IF og polske Pogon Szczecin den 28. juli