Flere skybrud i vente til danskerne

Der er fredag flere skybrud i vente rundt omkring i landet. Blandt andet på Roskilde Festival skal man også i weekenden være opmærksom på blæst og regn

Det siger Mette Zhang, som fredag morgen er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

‘Bygerne kan fredag være kraftige og med torden og meget kraftige vindstød, men mellem bygerne titter solen frem i perioder. Temperaturen når op mellem 14 og 18 grader, og det bliver ret blæsende, især ved kysterne, så er man draget ud i sommerlandet med telt, fx til Roskilde Festival, bør man tøjre sit telt ekstra godt, så det ikke blæser væk,’ oplyser DMI.

Særligt lørdag kan det også blive meget blæst og regn.

Kort fortalt bliver det en weekend i næsten alle vejrtypernes tegn, siger hun.

– Den helt hurtige udgave er noget med byger og sol, skyer og regn og så byger og sol igen, siger meteorologen om vejret fredag til søndag.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Billederne og videoen i artiklen er fredag ved 11-tiden fra Odense

Fredag morgen kan de fleste i landet stå op til lidt overskyet vejr, hvor solen dog får lov til at kigge frem. Enkelte steder vil der være byger, der kan blive lidt kraftigere i eftermiddag.

– I bygerne kan der også forekomme nogle meget kraftige vindstød, og der kan være torden, siger Mette Zhang.

Temperaturen kommer fredag til at ligge i den lave ende for en sommerdag med 14 til 18 grader. Lørdag står det til at blive mellem cirka 15 og 24 grader varmt.

Lørdag vil der for de flestes vedkommende være overskyet, når de står op. Der kan også allerede tidligt på dagen komme lidt regn, men ifølge Mette Zhang lader de store skyl formentlig vente på sig indtil om eftermiddagen.

– Først på dagen kan der komme lidt stedvis regn. Men i eftermiddagens løb ser det altså ud til, at der kan dannes nogle rigtigt kraftige byger ind over land, siger hun.

– Helt lokalt kan der måske forekomme skybrud, og der kan igen være kraftige vindstød og torden i forbindelse med de her byger.

Søndag ser pænere ud end lørdag og vil nok minde om fredag. Der er stadig byger, men de vil nok være mindre kraftige, og temperaturen vil ligge mellem 15 og 20 grader.