30. aug. 2022 - 11:55

Flere personer knivstukket på asylcenter: En fløjet på RigshospitaletEn strid mellem flere familier på Asylcenter Avnstrup udviklede sig mandag aften til et alvorligt knivstikkeri, hvor flere mænd blev stukket med en kniv

En 20-årig mand blev mandag aften stukket i ryggen med en kniv af en 22-årig mand på hjemrejsecenter Avnstrup, der er et center for afviste asylansøgere. Centeret ligger i Lejre Kommune på Sjælland.

Den 22-årige mand stak også en 19-årig mand, der blev kørt på hospitalet i en ambulance.

”Konflikten er udsprunget mellem nogle familier, der alle bor på asylcenteret. Konflikten kulminerer med, at en 22-årig mand stikker en 20-årig i ryggen og en 19-årig i armen,” fortæller kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi til Presse-fotos.dk.

Den 20-årige blev efter knivstikkeriet fløjet til Rigshospitalet i en helikopter. Det viste sig senere, at han var såret, men ikke var i livsfare. Den 19-årige blev kørt til et nærliggende hospital i en ambulance, han var heller ikke i livsfare.

SE OGSÅ: UHYGGELIGT KNIVSTIKKERI TIL FEST: NU HAR DOMMER TALT

Midt- og Vestsjællands Politi fik anmeldelsen mandag aften klokken 22.16 og anholdt kort efter den 22-årige mand på asylcenteret. Også en 21-årig mand blev kortvarigt anholdt, men er ikke sigtet for noget.

Den 22-årige fremstilles tirsdag klokken 15.30 i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Han er sigtet for grov vold mod to personer, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

OPDATERING:

En dommer har valgt at varetægtsfængsle den mistænkte beboer bag knivoverfaldene frem til den 22. september i forbindelse med grundlovsforhøret ved Retten i Roskilde, oplyser anklagemyndigheden.