Flåede 62-årigs liv fra ham: Ung mand fængslet for uagtsomt manddrab

Billeder fra ulykken

En 62-årig mand blev dræbt på stedet, da en 27-årig mand i høj fart og spritstiv ramte ham i et kryds i Høje-Taastrup. Nu har sidstnævnte modtaget sin straf

En 62-årig mand mistede sit liv i de sene aftentimer den 28. marts, da han blev påkørt af en 27-årig mand i krydset mellem Roskildevej og Hallands Boulevard i Høje-Taastrup.

Ulykken skete, da den 27-årige mand med 149 kilometer i timen et sted med max tilladt 50 kilometer i timen og en alkoholpromille på mindst 1,44 i sin varevogn kørte direkte ind i den 62-årige mands personbil, der kom i modkørende retning.

Onsdag sad den 27-årige mand foran en dommer ved Retten i Glostrup, hvor han blev idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab og vanvidskørsel. Manden blev desuden udvist af Danmark for bestandigt og fik frakendt førerretten i ti år,

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

“Netop når det gælder denne type af vanvidskørsel, så er straffen blevet skærpet markant inden for de seneste år – og retten fulgte min påstand om fem års fængsel i denne tragiske sag,” siger sagens anklager Maiken Ahrenkiel.

Den 27-årige mand udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Den totalskadet varevogn, som han kørte i, blev desuden konfiskeret af retten.

SE OGSÅ: KØRTE HENDE UD I EN PARK OG FORSØGTE AT VOLDTAGE HENDE