Fem politifolk blev ramt af kasteskyts ved fodbolduro

Københavns Vestegns Politi efterforsker sager om vold mod tjenestemand mod fem politifolk ved derby søndag.

Fem politifolk blev ramt af kasteskyts og fyrværkeri da der opstod uro før en fodboldkamp mellem FC København og Brøndby søndag middag.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Ingen af de ramte betjente kom til skade i forbindelse med urolighederne. Men sagerne efterforskes nu som vold mod tjenestemand, lyder det.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Politi massivt til stede på banen.

– Set i forhold til et fuldt stadion med over 26.000 tilskuere var der efter vores opfattelse tale om mindre grupperinger fra København og Brøndby, som var meget aggressive og ønskede konfrontation med hinanden og politiet, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark i pressemeddelelsen.

Københavns Vestegns Politi har i optakten til søndagens fodboldkamp måtte håndtere flere sager med relation til de to holds tilhængere.

Først udbrød der et slagsmål omkring Glostrup Station allerede lørdag aften.

Politiet skriver, at man derfor gerne hører fra vidner og andre, som ved noget om slagsmålet.

Siden var der konfrontationer mellem tilhængere af FC København og Brøndby på stadion, før kampen gik i gang søndag middag.

Det var her, at der blev kastet kasteskyts, hvor også tilstedeværende politifolk blev ramt. Urolighederne på stadion førte til, at kampen blev udsat med et kvarter.

Vicepolitiinspektør Søren Enemark fortæller til Ritzau, at der ligger et stort forberedelsesarbejde for politiet forud for en kamp, som søndagens opgør.

– Vi forbereder os til de her høj risiko-kampe hver gang, og det gør vi ved at lave en trusselsvurdering. Altså hvad er det for nogle konkrete efterretninger, vi har. Og så har vi møder med både klubber, fansene og sikkerheden på stadion, siger han.

I pressemeddelelsen skriver politiet, at de fleste tilskuere fulgte politiet og kontrollørernes anvisninger.

Ifølge Søren Enemark er ingen anholdt eller sigtet i relation til hverken urolighederne eller lørdagens slagsmål.

Vicepolitiinspektøren har ingen kommentarer til, om der er tiltag, som kunne have lettet politiets arbejde.

Søndagens kamp endte uafgjort, da ingen af rivalerne scorede mål.

Divisionsforeningen har i kølvandet på kampen besluttet, at de kommende kampe mellem de to hold skal spilles uden fans fra udeholdet.

Se mange flere billeder af urolighederne på banen og læs mere her.