Far skudt og dræbt for øjnene af sin treårige søn

Der lyder snøft fra tilhørerrækkerne i Retten i Glostrup mandag, hvor en mand er kendt skyldig i at have medvirket til et bandedrab.

Han hjalp med at skaffe en flugtbil til de, der udførte drabet, ligesom han samlede de to pistolmænd op, efter at de havde likvideret en 27-årig far og brændt flugtbilen af cirka seks kilometer fra gerningsstedet.

Det var den 17. november, at den 27-årige mand blev skudt og dræbt for øjnene af sin treårige søn i et boligområde på Brøndby Nord Vej.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet undersøgte gerningsstedet i mange timer efter likvideringen af den 27-årige mand.

Drabet var hævn for et dobbeltdrab, der havde fundet sted to år forinden.

Den tiltalte 28-årige var med til at skaffe en bil af mærket Skoda Octavia, som gerningsmændene flygtede i efter drabet. Den blev brændt af på Midlergårdsvej cirka seks kilometer fra gerningsstedet, hvor den 28-årige så samlede pistolmændene op.

Den 28-årig mand med det korte sorte hår blev kort inden retsmødets start ført hen til lokalet af to betjente.

Hans hår og skæg fremstår nyklippet, og han er iklædt en hvid skjorte. I god tid inden dommerne og nævningerne kommer ind i lokalet, står han op sammen med sin forsvarer. Han er tavs.

Da retsformanden læser op, at han er kendt skyldig i alt undtagen brugstyveri af en bil, kommer der ingen udbrud. Han står blot med hænderne samlet foran sig og nikker næsten umærkeligt med hovedet.

Under sagen har han nægtet sig skyldig i de alvorlige anklager. Han ville frifindes. Men kun en nævning mente, at han skulle frifindes, mens de øvrige tre juridiske dommere og fem nævninger finder det bevist, at han er skyldig.

Da flertallet bestemmer, er den 28-årige dermed kendt skyldig i medvirken til et bandedrab, våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder samt ildspåsættelse.

Den 28-årige mand har afgivet forklaring under sagen, hvor man blandt andet har medgivet, at han kørte en af bilerne – men ikke i det fulde tidsrum. Den blev overdraget til en unavngiven person.

Forklaringen har byretten dog valgt at se bort fra. Retsformanden læser af den 14 sider lange skyldkendelse mandag formiddag op, at tiltaltes forklaring tilsidesættes, da den “er helt u-underbygget og fremstår konstrueret”.

Der er tale om et bandedrab, og derfor risikerer den 28-årige en dom på fængsel på livstid. Dommen ventes senere.

De to pistolmænd er ukendte. Det fremgår af sagens anklageskrift.

Retssagen er i gang og flere rystende detaljer kommer frem. Læs mere her:

Vidste at offer lige havde hentet søn i børnehaven: Dræbte ham alligevel