06. nov. 2023 - 13:35

Familie-netværk har lavet ‘skruppelløst bedrageri’: Fem personer er anholdt!Politiet har anholdt fem personer, der har udgivet sig for at være fra banken, franarret 15 ældre kvinder deres kreditkort, og hævet 180.000 kroner

De fem personer blev fredag aften anholdt i Nordsjælland. Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Annonce

Tre af personerne – mænd i alderen 18 til 28 år, og som har en familiær relation – blev lørdag fremstillet ved Retten i Hillerød.

Her valgte retten efter anklagemyndighedens begæring at varetægtsfængsle dem frem til den 30. november. De to øvrige anholdte blev løsladt uden fremstilling i retten.

LÆS OGSÅ: Ulovligt salg af kanonslag: 40 grupper og profiler er lukket

Fire af de anholdte er sigtet for i 15 tilfælde i forening at have udøvet kontaktbedrageri, som primært er begået i oktober måned 2023 og er rettet mod ældre kvinder i Nordsjælland. De forurettede er i de 15 forhold blevet franarret 180.000 kr.

NSK mistænker ligeledes de anholdte for at stå bag en lang række øvrige forhold af omfattende kontaktbedrageri begået mod ældre i 2022 og 2023 i store dele af landet. Disse sager efterforskes fortsat af NSK.

Annonce


”Efter et tæt samarbejde med flere politikredse kunne vi fredag slå til mod et familienetværk, der efter vores opfattelse har udnyttet en række sårbare ældres tillid på det groveste ved skruppelløs kontaktbedrageri. Her har de over telefonen udgivet sig for at være fra banken og koldt og kynisk kørt ud og hentet de forurettedes kreditkort og hævet så mange penge, som det har været muligt. Det er selvsagt noget, vi tager meget alvorligt og slår hårdt ned på. Jeg er derfor også tilfreds med, at vi med anholdelserne har bremset netværket”, siger vicepolitiinspektør i NSK, Lars Feldt-Rasmussen.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER