13. okt. 2022 - 17:54

Falske politibetjente franarrer kontanter fra borgereFlere borgere er blevet svindlet til at udlevere kontanter til personer, der kommer klædt i polititøj og skilte, der ligner politiets. Her overbeviser de borgerne om, at de er kommet for at hente penge, som de vil sikre i en konto, så borgeren ikke bliver svindlet.

Det skriver både Nordjyllands Politi og Midt -og Vestsjællands Politi på Twitter.

Svindlerne har først ringet personerne op og fortalt, at de ringer fra politiet, fordi borgerens penge kan være i fare for at blive overført til en ukendt konto. Derfor skal borgerne hæve kontanterne hurtigst muligt, og så vil politiet møde personligt op på adressen og hente pengene.

LIGE NU LÆSER ANDRE: EFTERFORSKNING I PRÆSTØ FORTSÆTTER: POLITIET FINDER GENSTANDE VED HAVNEN

Når opkaldet er afsluttet og pengene er hævet, så møder svindlerne op på adressen, hvor de er iført t-shirts med skriften ‘POLITI’ henover brystkassen. Og for at overbevise personen helt, viser svindlerne også et skilt, som ligner et ægte politiskilt.

Når borgerne har udleveret kontanterne på adressen, så fortæller svindlerne, at borgerne har tavshedspligt i sagen. Og det kan gøre, at personerne ikke kontakter det rigtige politi.

“Det kan have afholdt nogle fra at kontakte politiet eller fortælle deres familie om, hvad der er sket. Derfor beder vi nu om, at man henvender sig til os, så vi kan få så mange oplysninger som muligt og få anholdt de mistænkte”, fortæller politikommissær Niels Kristoffersen hos Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politikommissæren gør opmærksom på, at det rigtige politi aldrig ville kontakte borgere med henblik på at få penge fra dem.

Derfor opfordrer begge politikredse til, at man smækker røret på, hvis man bliver kontaktet af personer, som taler om at hæve kontanter eller på nogen måde vil have overført penge.