26. sep. 2022 - 17:02

Falsk politimand bedrager 75-årig kvinde for sekscifret beløbSøndag middag ringer en 75-årig kvinde til Midt -og Vestsjællands Politi og fortæller, at hun er blevet bedraget af en falsk politimand og en falsk bankdame for et sekscifret beløb

Det skriver politiet på deres hjemmeside.

Den ældre kvinde, som bor i Kalundborg, fortæller politiet, at hun først bliver ringet op af en kvinde, som forklarer, at hun ringer fra Nordea Bank. Her fortæller ‘bankdamen’, at banken har forhindret en overførsel på kvindens konto. For at være sikker på, at kvindens penge ikke bliver stjålet eller overført til andre ukendte konti, vil den flinke bankdame sætte den 75-årige kvinde i kontakt med en politimand, som vil hjælpe kvinden videre.

LIGE NU LÆSER ANDRE: POLITIET EFTERLYSER 23-ÅRIG: HAR DU OPLYSNINGER, DER KAN FØRE TIL HANS ANHOLDELSE?

Den falske politimand narrer damen ved blandt andet at opgive troværdige oplysninger om navn og tjenestenummer. Manden fortæller, at han vil hjælpe damen med at overføre hendes penge til et depot, som vil sikre hendes penge på en sikker konto. Den 75-årige kvinde går med til dette for at sikre sine penge, og over flere omgange overfører hun et pengebeløb til ‘politibetjenten’, før det går op for hende, at hun er blevet narret.

Sagen efterforskes nu af politiets NCIK-afdeling – Nationalt Center for IT-Kriminalitet, skriver politiet på deres hjemmeside


Vanvittigt dygtige bedragere

Midt -og Vestsjællands Politi oplyser, at disse bedragere er vanvittigt dygtige til at bedrage og narre folk.

Men borgerne opfordres til altid at huske på én væsentlig ting. Politiet vil aldrig spørge om NEM-id, pengebeløb eller kreditkortnumre. Hvis du er i tvivl om oprigtigheden af et opkald, hvor folk spørger ind til personfølsomme oplysninger, så kan altid kontakte politiet på 114.