Den historisk våde sommer har bragt uanede mængder af dræbersnegle med sig til de danske haver. Men nu kan du måske bruge de små snegle til at få stillet din sult
16 dræbersnegle, noget godt brød, hvidløg og lidt hvidvin.
Det er næsten alt, du skal bruge, hvis du vil skabe et nyt og anerledes festmåltid, hvor hovedingrediensen altså er de små, irriterende og slimede snegle fra din have.
I denne artikel følger der en alternativ metode til at slippe af med dræbersneglene, mens du også får stillet din sult.
Det skal du bruge:
- 16 flotte store snegle
- Hvidvin så det dækker sneglene
- Urterester (løg gulerod selleri og persillestilke)
- 2 hel sort peber
- 1 laurbærblad
- 4 skiver godt brød
- 2 tomater
- 2 spsk. hakket persille/kørvel
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk. olie eller smør
- Salt
- Peber
- 2 spsk. parmesanost
For at følge opskriften til et måltid dræbersnegle skal du først finde 16 store og flotte snegle. Det er vigtigt, at du først skyller dem grundigt med vand og gerne skifte vandet ud fem til seks gange.
Derefter skal du koge noget hvidvin, urterester, peber og laurbær op til det spilkoger.
Nu sætter du dine 16 rene dræbersnegle til sammenkogningen og lader dem ligge under låg og pocheres møre i omkring en time.
Efterfølgende tager du sneglene op, skære dem på langs og fjerner indmaden med spidsen af en lille kniv.
Det rene kød hakkes groft og krydres med salt og peber.
Nu skal du i gang med tomater og persille ifølge opskriften, der begge også skal hakkes groft.
Smør smeltes dernæst på en pande, og det grofthakkede sneglekød ristes let for derefter at blive tilsat persille, tomater og hvidløg.
Rist det hele i et minut.
Så er du klar til anretningen af dine 16 dræbersnegle, som er hakket ud i groft kød.
Fordel dem på fire skiver ristet brød og drys friskhøvlet parmesanost oven på dem.
Ifølge opskriften går dræbersneglene godt til store mængder kølig hvidvin eller rosevin.
Advarsel:
Alle nøgne snegles slim indeholder bakterier, og det kan derfor ikke anbefales at spise (ukogte) dræbersnegle!