Enorm aktion spærrede område i Silkeborg af i timevis: Politiet har anholdt en 60-årig mand

Politiet har sent onsdag aften anholdt en 60-årig mand på Lupinvej i Silkeborg, som de sigter for trusler mod politiet.

Det meste af eftermiddagen og aftenen var hundepatruljer og tungt bevæbnet politi talstærkt tilstede i området for at få anholdt den 60-årige.

Manden havde bl.a. truet med at skyde mod politiet, hvis de forsøgte at komme ind i hans lejlighed.

”Vi var i forbindelse med anholdelsesaktionen meget opmærksomme på, at ingen personer skulle komme til skade – hverken den mand, vi ønskede at komme i kontakt med, naboerne i ejendommen eller vores kollegaer. Derfor tog vi ingen chancer, men forsøgte i stedet at komme i dialog med manden, så vi kunne komme i kontakt med ham uden unødvendig brug af magtmidler,” siger vicepolitiinspektør Sune Raphael Espersen fra Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Stor politiaktion: Politibiler, læger og kampklædt politi med maskinpistoler fylder vej

I løbet af anholdelsesaktionen blev tre beboelsesejendomme bestående af i alt 15 lejlighedsopgange spærret af. Imens blev beboerne i eftermiddagstimerne tilbudt at opholde sig i et nærtliggende beboerhus.

Efter et par timer i beboerhuset kunne familierne fra de fleste af opgangene igen komme retur til deres lejligheder, da politiet vurderede det til at være sikkert, så længe personerne blev eskorteret af myndighederne.

I mellemtiden fortsatte anholdelsesaktionen af den 60-årige mand, som politiet løbende var i kontakt med telefonisk.

LÆS OGSÅ: Masser af politi i Silkeborg: ‘Hold jer væk’

Han endte med at blive anholdt kl. 23.07 uden større dramatik.

“Vi takker naboerne for at imødekomme vores anvisninger på stedet og er glade for, at anholdelsen foregik uden større dramatik,” siger Sune Raphael Espersen

Politiet ransagede efter anholdelsen den 60-årige mands lejlighed. Her fandt de en uvirksom riffel og en softgun.