Efter sexistiske anklager: Store konsekvenser rammer Martin Brygmann

Entertainer Martin Brygmann holder pause “de næste måneder” og aflyser arrangementer, skriver han på Facebook

Martin Brygmann har besluttet ikke at optræde på Smukfest 2024 efter DR-dokumentaren, der udkom mandag og hedder “Sexisme i musikbranchen”.

Det skriver festivalen i en kommentar.

Smukfests sekretariat har mandag formiddag set dokumentaren, der “peger på strukturelle problemer, magtmisbrug og ulighed i musikbranchen samt krænkende opførsel og sexistiske enkeltsager”.

– Som festival er vi hver sommer arbejdsgiver for hundredvis af artister og et stort crew omkring scenerne. Det tager vi dybt alvorligt.

– Som konsekvens har Martin Brygmann besluttet ikke at optræde torsdag den 8. august på Smukfest 2024 og andre steder denne sommer. Det bakker vi op om, lyder det fra festivalen.

I et opslag på Facebook skriver Brygmann, at han ikke ønsker at fortælle sin side af sagen i pressen.

– Jeg har også forståelse for, at den fremstilling af mig, som fylder i pressen lige nu, bringer mine samarbejdspartnere i en svær situation.

– Selv om flere af dem er klar over, at de fortalte historier har flere nuancer, har jeg besluttet mig for at holde en pause de næste måneder og aflyse mine arrangementer, skriver Brygmann i opslaget.

Han gentager igen, at han “aldrig har ønsket, at nogen skulle føle sig utilpasse i mit selskab”, hvilket han også skrev i sit opslag på Facebook lørdag.

/ritzau/