I kølvandet på DR-dokumentaren ‘Forfulgt af politiet?’, der anklager Sydøstjyllands Politi for uimodsagte påstande, er sociale medier blevet arenaen for en heftig debat. Dette har ført til en uretfærdig og uacceptabel forfølgelse af politifolk og deres familier, udtaler Politiforbundets formand.
“I øjeblikket ser vi en fuldstændig uretfærdig og uset hetz på sociale medier, rettet mod en række politifolk fra Sydøstjyllands Politi. De udsættes for offentlig udskældning og chikane, og endda deres børn, ægtefæller og arbejdspladser bliver berørt af denne uacceptabel chikane. Det er både ulovligt, usmageligt og uacceptabelt. Som samfund må vi aldrig tolerere en sådan hetz mod offentligt ansatte,” siger Heino Kegel, formand for Politiforbundet, i en pressemeddelelse på Politiforbundets hjemmeside.
LÆS OGSÅ: EFTERLYSNING: HAR DU SET 16-ÅRIGE FARHAD?
Dokumentaren handler om en familie fra Vejle, som gentagne gange opsøges af en gruppe betjente. Politiet besøger den syriske families arbejdsplads, ransager deres hjem uden tilladelse og anholder dem med magt og peberspray. Ifølge familien skyldes den påståede chikane, at de har klaget over politiet. Sagen kulminerede en aften i april sidste år, da familiens 16-årige søn, Farhad, forsvandt ind i en skov med politiet i hælene. Dette har især skabt stor debat på sociale medier.
LÆS OGSÅ: STOR EFTERSØGNING FORTSÆTTER: HVOR ER FARHAD?
Heino Kegel vil ikke kommentere den konkrete sag om Farhad, men til presse-fotos.dk fortæller han, at han godt forstår, at dokumentaren har udløst debat. Han mener imidlertid, at debatten har taget overhånd og i stedet har udviklet sig til chikane af de betjente, der medvirker i dokumentaren.
“Jeg kan forstå, at en dokumentar som denne, selvom jeg synes, den er ensidig, kan skabe debat. Det havde jeg også forventet. Dog havde jeg ikke forventet, at mine kollegaer i dette omfang ville blive udstillet, truet og hånet på den måde, hvor deres familier, børn og arbejdspladser offentliggøres på sociale medier. Det er fuldstændig uhørt og uacceptabelt i et retssamfund. Det, vi efterlyser, er en retfærdig behandling for alle, hvilket er det, dokumentaren forsøger at påpege, men ikke er, hvad mine medlemmer oplever lige nu,” fortæller Heino Kegel til presse-fotos.dk.