Den olympiske flamme har startet rejsen mod Paris

Foto: Google Maps

Den olympiske flamme er blevet tændt i den græske by Olympia og har startet sin over 5000 kilometer lange rejse mod Paris, hvor der til sommer skal afholdes OL.

Først går turen til Grækenlands hovedstad, Athen, hvor flammen ankommer 26. april.

Athen var byen, hvor de første moderne olympiske lege blev afholdt i 1896.

Flammen har været tændt i Olympia i de seneste 90 år siden OL i Berlin i 1936.

Ved ceremonien i Olympia var IOC’s præsident, Thomas Bach, og Grækenlands præsident, Katerina Sakellaropoulou, til stede.

– I oldtiden bragte de olympiske lege græske byer sammen i tider med krig og konflikt. I dag er de olympiske lege den eneste begivenhed, der bringer hele verden sammen i en fredelig konkurrence, siger Thomas Bach i en tale ved ceremonien.

– Den olympiske ild, som vi tænder i dag, symboliserer håbet om en bedre fremtid. Ilden vil bære den olympiske ånd herfra de oldgamle rødder, gennem Frankrig og helt til Paris, hvor den vil få lysets by til at skinne endnu klarere.

Fra Athen skal den olympiske ild sejles til den franske havneby Marseille, hvor den ankommer 8. maj, inden den fortsætter mod den franske hovedstad, Paris, hvor der er åbningsceremoni 26. juli.

Faklen, der bliver brugt på turen, er champagnefarvet for at ære Frankrig.

Den danske bokser Sebastian Terteryan skal fra 9. maj sammen med atleter fra de andre EU-lande samt Ukraine bære den champagnefarvede fakkel det første stykke af ruten fra Marseille.

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), der har udpeget Sebastian Terteryan som repræsentant for Danmark.