27. sep. 2022 - 19:38

Demonstration foran rådhuset: Bevar vores skøjtehal!Tårnby Kommune lukker for Kastrup Skøjtehal på grund af besparelser. Det betyder, at ishockeyklubberne Ama’r Jets og Tårnby Skøjteklub ikke kommer til at have noget sted, når de skal træne i fremtiden. Flere tusinde demonstranter var tirsdag eftermiddag mødt op foran rådhuset for at vise deres utilfredshed over beslutningen

Medlemmerne har ellers de sidste 10 år set frem til at få en ny og forbedret skøjtehal, men de drømme er blevet slukket tidligere på året, da priserne for byggeri er steget.

Nu er tidshorisonten sat til 2026, og medlemmerne af de to klubber kan se frem til, at hallen vil være lukket frem til da.

“Det går udover de unge”

Når børnene ikke har noget sted at være, så er det svært at holde dem aktive og give dem nogle oplevelser, som de rent faktisk sætter pris på. Det siger formanden for Tårnby Skøjteklub, Brian Skibby.

“Der er rigtig mange unge mennesker, der får sig nogle fantastiske oplevelser og venner her. I stedet for at sidde og se Netflix hele dagen eller hænge på gadehjørnet, så kommer de her og får hjælp til skole og til livet af nogle af de større børn eller voksne.”

Dagens demonstration har fået op mod 6000 mennesker samlet i en facebook-gruppe, hvoraf mange af dem var mødt op.

Om kommunen vil lytte til de mange mennesker er endnu uvist