Dansk skuespiller genkendt i udlandet: Populær serie breder sig

Illustrationsfoto.

Den danske skuespiller oplever stigende opmærksomhed i udlandet takket være sin rolle i en dansk dramaserie.

I starten forstod Molly Egelind ikke, hvorfor folk kiggede på hende, da hun befandt sig i udlandet. Det havde hun nemlig aldrig oplevet før.

Nu viser det sig, at der er en helt særlig årsag til denne opmærksomhed.

Molly Egelind spiller nemlig hovedrollen som den unge sygeplejerskestuderende Anna Rosenfeld i dramaserien Sygeplejeskolen, og den har opnået stor popularitet ud over Danmarks grænser.

‘Jeg får beskeder fra alle mulige steder. De mest eksotiske steder er nok Brasilien og Argentina, hvor jeg tænker, at vi må være ‘dubbet’ på spansk,’ fortæller skuespilleren til B.T.

Allerede i 2019 kunne TV 2 Charlie annoncere, at dramaserien var blevet solgt til en række forskellige lande i verden.

Molly Egelind genkendt i Finland

Det var i forbindelse med en rejse i Finland, at skuespilleren pludselig lagde mærke til, at folk kiggede efter hende på gaden.

‘Havde jeg toiletpapir under skoen? Så kom der en kvinde hen til mig og sagde, at hun syntes, Sygeplejeskolen var super god. Nååå, okay. Så forstod jeg. Den var netop begyndt at blive vist i Finland på det tidspunkt. Jeg var ellers slet ikke vant til at blive genkendt i udlandet,’ uddyber Molly Egelind.

Seriens popularitet har endda medvirket til, at hun er blevet forvekslet med en rigtig sygeplejerske.

‘Når vi optager ‘Sygeplejskolen’, har vi en gammel sygeplejerske med som konsulent til at vise os, hvordan man gør de forskellige ting rigtig, og jeg suger alt til mig. Også alle fagtermer. Så på et tidspunkt, da jeg for eksempel var til lægen med min yngste datter, der havde noget hoste, sagde til lægen, at min datters ‘almen tilstand var god’. Så kiggede lægen mærkeligt på mig. ‘Nååå, det er bare fordi, jeg spiller sygeplejerske på tv’, forklarede jeg.’

Molly Egelind er da også overbevist om, at hun ville være i stand til at tage en blodprøve, hvis hun stod i situationen.

‘Nu har jeg gjort det så mange gange for sjov. Jeg er så nysgerrig, så når vi har sygeplejersken med på optagelserne, så stiller jeg altid en masse spørgsmål, og det kan være det skinner igennem visse steder,’ afslutter hun med et smil.

Anmeldere landet over er imponeret ny film med Sidse Babett Knudsen.