Dansk fodboldtræner skifter til engelsk traditions klub

Træner i Vendsyssel FF Henrik Pedersen skifter til engelske Sheffield Wednesday, hvor han skal være assistent

Vendsyssel FF skal på jagt efter en ny cheftræner.

Den nordjyske klub har nemlig solgt deres nuværende mand i spidsen for holdet, Henrik Pedersen, til engelske Sheffield Wednesday, hvor han skal være assistenttræner.

Det oplyser den nordjyske klub i en pressemeddelelse.

– Vi er stolte over at kunne sende Henrik til den engelske Championship, hvor han er blevet tilbudt en stor mulighed som vi ikke vil stå i vejen for, siger bestyrelsesformand Jacob Andersen.

– Henrik har udført et kæmpe stykke arbejde de seneste 2,5 år, hvor han med sin ihærdighed har taget store skridt sammen med truppen.

Henrik Pedersen kom til Vendsyssel i juni 2021. Han har tidligere arbejdet en del i udlandet, hvor han blandt andet har været assistent i Union Berlin og cheftræner i Braunschweig og norske Strømsgodset.

Sheffield Wednesday ligger i den næstbedste række i England.

Henrik Pedersen ser tilbage på sin tid i Vendsyssel med glæde, og han takker samtidig folk i og omkring klubben og ønsker dem alt det bedste frem over.

I Sheffield Wednesday skal Henrik Pedersen arbejde under den tyske manager Danny Röhl, der tidligere var assistent for Hansi Flick på det tyske landshold.

– Det har altid været min ambition og mit mål at komme til udlandet igen, og da denne mulighed kom, så jeg hurtigt et godt match, siger Henrik Pedersen.

– Sheffield Wednesday er en spændende klub som spiller i en interessant liga, hvorfor det rette for mig er at slå til nu.

Assistenttrænerne David Olsen, Karim Zaza og Mads Wurms Kristoffersen overtager midlertidigt tøjlerne i den nordjyske klub, mens klubben vil finde Pedersens afløser.

/ritzau/