Dansk bud på Oscar-vinder fundet

Dansk bud på Oscar-vinder fundet.

Nu er det danske bud på en Oscar-vinder fundet. Filmen skal konkurrere i kategorien Bedste Internationale Film.

Den danske oscarkomité har nu valgt, hvilken film der skal konkurrere i kategorien Bedste Internationale Film.

Det bliver den danske film Pigen med nålen instrueret af svenske Magnus von Horn, der bliver det danske bud på en oscarnominering i kategorien.

Men det betyder dog ikke, at filmen er endegyldigt nomineret.

Oscarnomineringerne bliver først offentliggjort den 17. januar 2025, og dette indebærer også de fem film i kategorien Bedste Internationale Film.

Det er Det Danske Filminstitut, der torsdag kan oplyse om valget af Pigen med nålen.

Film med størst chance for Oscar

Filmen er dog Danmarks bedste bud på en oscarkandidat. Det har den danske oscarkomité med Jacob Neiiendam som formand netop besluttet.

‘Komitéens opgave er at finde den film, der har den største mulighed for at opnå en nominering. I år var der ikke nogen tvivl om, at det er den film,’ siger Jacob Neiiendam.

Pigen med nålen er instrueret af svenske Magnus von Horn, mens Malene Blenskov og Mariusz Wlodarski står for produktionen.

Det er skuespillerne Vic Carmen Sonne og Trine Dyrholm, der har hovedrollerne. Filmen foregår i slutningen af Første Verdenskrig i København, hvor den unge fabriksarbejder Karoline kæmper for at overleve i hovedstaden.

Her møder hun en del modvind i form af arbejdsløshed, graviditet og bliver endda forladt. Midt i kampen møder hun dog Dagmar, som driver et undergrundsadoptionsbureau.

Selvom filmen umiddelbart virker til at være sort og hvid, mener Jacob Neiiendam, at den samtidig belyser væsentlige tematikker.

‘Det er en medrivende film, samtidig med at det er en film af høj kunstnerisk værdi. Det er ikke uvæsentligt, at filmen omhandler kvinders ret til deres egen krop og abort og forskelligt andet i en tid, hvor den skal ud og møde et amerikansk publikum i slutningen af i år,’ understreger formanden.

Filmen tager udgangspunkt i en virkelig historie om Dagmar Overbye, der i 1921 blev dømt for mord på ni spædbørn. Dem havde hun i årene forinden adopteret mod betaling fra ofte enlige mødre.

Den danske ungdomsfilm deler vandene.