Copenhagen Pride Parade: Farverig fest i de københavnske gader

Illustrationsfoto.
Illustrationsfoto.

Copenhagen Pride Parade finder snart sted, og Københavns gader vil inden ganske længe være omgivet af en livlig og glædesfyldt atmosfære.

Nu går der ikke længe før dette års Copenhagen Pride Parade bliver skudt i gang. Paraden, der fungerer som politisk aktivisme i form af en demonstration, fejrer mangfoldighed og gør opmærksom på ligestilling på tværs af køn og religion.

Mere præcist har paraden til formål at fremme rettigheder for LGBTQ+ personer. LGPTQ+ er betegnelsen for en bred og inkluderende gruppe af seksuelle orienteringer og kønsidentiteter.

Heriblandt tæller seksuelle orienteringer som homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle, intersex, aseksuelle og queerpersoner.

Gloser som ‘diversitet’, ‘accept’ og ‘respekt’ fylder pridens dagsorden, og demonstrationen er lige så meget en festlig begivenhed, som en politisk aktivitet.

Copenhagen Pride Parade finder nu vej til de københavnske gader inden ganske længe, og paraden starter ved Frederiksberg Rådhus og ender på Pride Square.

I løbet af dagen lægger paraden yderligere vejen forbi Allegade, Frederiksberg Allé, Vesterbrogade, Hammerichsgade, Studiestræde og Vester Voldgade.

Copenhagen Pride Parade finder sted lørdag den 17. august klokken 13-17 med startdestination ved Frederiksberg Rådhus.

Du kan læse mere om paraden her.

Snart bliver Red Bull Copenwaken skudt i gang, og der er lagt op til et stjernespækket show, når wakeboard-ridere fra hele verden gæster København. Læs med om eventet her.