Coop lukker og sælger 54 butikker: 365discount hårdt ramt

Coop 365discount facade
Arkivfoto.

Coop er i gang med en større sparreplan. Nu lukker en række af deres butikker. Det går hårdt ud over 365discount-butikker i Danmark især.

Der er varslet en redningsplan.

Nu åbner TV 2 Kosmopol for sine oplysninger, der peger på, at supermarkedskoncernen vil gøre det af med 50 butikker i Danmark.

En stor del af butikkerne, der skal lukkes, vil være Coop 365discount

Supermarkedskoncernen vil skille sig af med godt 50 butikker som led i en stor redningsplan.

365discount-butikkerne har gennem en længere periode voldet Coop problemer.

Dog kommer cirka 35 til at leve videre, da de bliver købt af konkurrenten Salling Group.

19 af butikkerne lukkes og 35 sælges.

Coop har blødt længe

‘Coop har siddet med en tættekam og kigget på alle de her 365discount-butikker. De har haft travlt med at bygge ud, fordi de ville kæmpe mod Netto og Rema og alle de store. I den forbindelse er de kommet til at placere sig nogle forkerte steder. Nu tager man konsekvensen og skærer hårdt,’ siger TV 2s erhvervskommentator Ole Krohn om udsigten til lukninger og frasalg.

I sit butikssortiment har koncernen SuperBrugsen, Kvickly og altså 365discount.

Energiselskabet OK købte halvdelen af koncernen tidligere i 2024, samtidigt satte OK sig på beslutningsretten i selskabet.

Coop står bag supermarkedskæderne SuperBrugsen, Kvickly og 365discount, men har de seneste år blødt store millionbeløb. Derfor købte energiselskabet OK tidligere i år halvdelen af samtidig med, at OK overtog beslutningsretten i Coop.

En kæmpe brand er brudt ud i indre København. Røgsøjlen kan ses på lang afstand, og der er tale om bygninger, der blandt andet huses af skatteministeriet. Læs og se historien her.

I dag varsler DMI skybrud, og det kommer til at indebære kraftige vindstød også. Sommervejret tager altså en pause. Læs historien her.

ONP er en del af Presse-fotos.dk. Læs flere nyheder her.